Facelift pentru BMW Seria 2 Active Tourer și Seria 2 Gran Tourer: mici îmbunătățiri exterioare și introducerea transmisiei cu șapte trepte și dublu ambreiaj

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 10.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW Seria 2 Active Tourer și Seria 2 Gran Tourer au primit o serie de modificări exterioare și câteva îmbunătățiri la nivelul habitaclului. Versiunile cu facelift vor fi disponibile începând cu luna martie.

BMW a publicat primele imagini cu Seria 2 Active Tourer facelift și Seria 2 Gran Tourer facelift. Cele două modele au fost introduse pe piață în anul 2014, iar în până la finalul lui 2017 au fost comercializate în peste 380.000 de exemplare. Versiunile cu facelift vor fi disponibile începând cu luna martie. 

Atât BMW Seria 2 Active Tourer, cât și BMW Seria 2 Gran Tourer oferă acum mici modificări estetice, un interior cu câteva elemente revizuite și motorizări echipate cu transmisia cu șapte trepte și dublu-ambreiaj.

BMW Seria 2 Active Tourer facelift și BMW Seria 2 Gran Tourer facelift: date esențiale

● În partea frontală, modelele constructorului german primesc un spoiler cu o zonă inferioară modificată, o grilă ceva mai generoasă și lumini de ceață cu un design revizuit. În spate, nemții au adus modificări minore în dreptul spoilerului, iar toate versiunile echipate cu motoare cu patru cilindri vor primi o evacuare finală cu terminații duble. Diametrul acestora este de 90 de mm. 

● Pachetul M Sport disponibil pentru cele două modele oferă un spoiler față alcătuit din trei secțiuni care integrează inserții de culoare neagră.

Difuzorul spate are un design nou și este oferit cu o inserție în nuanța Dark Shadow. 

● BMW Seria 2 Active Tourer facelift și Seria 2 Gran Tourer facelift sunt disponibile cu două nuanțe noi de caroserie (Sunset Orange și Jucaro Beige). Versiunile echipate cu pachetul M Sport pot fi comandate în culoarea Estoril Blue. Jantele au dimensiuni cuprinse între 16 și 19 inch, iar șase versiuni noi au fost adăugate în ofertă.

● Clienții au la dispoziție trei pachete: Luxury Line, Sport Line și M Sport. Interiorul oferă scaune modificate (lățimea șezutul a crescut), un selector nou de viteze pentru versiunile echipate cu transmisiile automate și noi opțiuni pentru tapițerie. 

● Sistemul de infotainment poate fi comandat acum și cu un ecran tactil (6.5 sau 8.8 inch). Pachetul de sisteme de asistență Driving Assistant Plus integrează funcția Active Cruise Control cu Traffic Jam Assistant, Lane Departure Warning și City Braking. Ultima funcție acționează automat sistemul de frânare atunci când este detectată o coliziune iminentă. Funcția este activă până la 60 km/h.

● BMW Seria 2 Active Tourer și Seria 2 Gran Tourer facelift sunt oferite cu motoare diesel și benzină cu trei și patru cilindri.

În cazul lui Seria 2 Active Tourer, puterile variază de la 109 CP la 231 CP, în timp ce pentru Seria 2 Gran Tourer, clienții pot alege motorizări cu puteri cuprinse între 109 CP și 192 CP. Trei tipuri de transmisii sunt disponibile: o cutie manuală cu șase trepte, o transmisie automată cu dublu ambreiaj și șapte rapoarte și o cutie automată cu opt trepte.

● BMW oferă și o versiune plug-in hybrid sub denumirea de 225xe iPerformance Active Tourer. Modelul folosește un propulsor de 1.5 litri pe benzină de 136 de cai putere și un motor electric de 88 CP. În total, ansamblul hibrid promite 224 de cai putere și 385 Nm. Resursele sunt puse în valoare cu o cutie automată cu șase trepte. Capacitatea bateriei a crescut de la 5.7 kWh la 6.1 kWh, iar autonomia în modul electric ajunge până la 45 de kilometri (ciclul NEDC). Consumul mediu anunțat de producător pentru versiunea 225xe iPerformance este de 2.3-2.5 litri/100 de kilometri (ciclul NEDC).

Comentarii (1)

  • Adrian C
    Tot urate au ramas. Unul din cele mai nasoale BMW-uri ca design dar bune....bune rau.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru