Germania va testa din nou toate maşinile grupului Volkswagen. "Suntem iritaţi de situaţie"

de Daniel Popescu
Joi, 05.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Germania a decis să testeze din nou emisiile de oxid de azot şi dioxid de carbon ale tuturor modelelor Volkswagen, Audi, Skoda şi Seat, indiferent dacă au motoare pe benzină sau motorină.

Autorităţile locale au decis să testeze din nou toate modelele vândute de Volkswagen sub brandurile VW, Audi, Skoda şi Seat.


Criza VW: tot ce trebuie să știi despre scandalul Dieselgate

Dezvăluirile făcute de Volkswagen cu privire la existenţa a 800.000 de maşini în Europa care emit mai mult dioxid de carbon decât cifrele oficiale au determinat o reacţie dură din partea Germaniei.

Autorităţile locale au decis să testeze din nou toate modelele vândute de Volkswagen sub brandurile VW, Audi, Skoda şi Seat, indiferent dacă au motorizate diesel sau pe benzină. Testele vor viza emisiile de oxid de azot şi dioxid de carbon.

Volkswagen a produs iritaţie pentru mine şi ministrul meu. Cu toţii avem interesul ca tot ce se întâmplă la Volkswagen să fie reanalizat.

Alexander Dobrindt
Ministrul Transporturilor
Măsura drastică luată de autorităţile germane reprezintă practic o lipsă de încredere cu privire la grupul Volkswagen, fapt evidenţiat şi de Alexander Dobrindt, ministrul Transporturilor din Germania.
"Volkswagen a produs iritaţie pentru mine şi ministrul meu. Cu toţii avem interesul ca tot ce se întâmplă la Volkswagen să fie reanalizat", a precizat el pentru agenţia de presă Reuters.

Anterior, Germania anunţase că va testa din nou doar nivelul emisiilor de oxid de azot al modelelor Volkswagen echipate cu motoare diesel. Pe de altă parte, Volkswagen a anunţat că a oprit vânzările de maşini din Statele Unite şi Cabada echipate cu motorul diesel TDI V6 de 3 litri.

Via Reuters

Comentarii (10)

  • Poate ar fi cazul sa testeze si masinile celorlalte marci germane
    18 4
  • eu cred ca-s afectate toate, atat tdi cat si tsi (desi din pacate si eu am un tsi); fiindca daca tot te complici sa inseli sistemul, de ce te-ai limita la doar unul, doua motoare?
    15 1
  • @Cyrus - de ce doar germane? si de ce doar VW? Chiar crezi ca doar VW poluaza mai mult decat ar trebui?
    14 4
  • Culmea nesimtirii! Adica ala care-i prins cu mata in sac, se simte iritat ca-i este verificata si sacosa!
    9 4
  • @noname00, am zis si celelalte marci germane (nu doar VW), pentru ca verificarea vor s-o faca autoritatile germane. Celelalte tari n-au decat sa le urmeze exemplul, inclusiv SUA. Desi ultimii sunt mai cointeresati sa testeze masinile straine
    7 0
  • @Daniel Popescu Cum adica va testa din nou toate masinile ? ce a testat germania toate modelele ? din cate stiu a testat doar modelele implicate in scandal. titlul dupa parerea mea este gresit.
    4 0
  • @Cyrus - Skoda si Seat nu sunt marci germane. Este adevarat ca sunt produse de VW, unele in aceleasi fabrici.
    Pe de alta parte, guvernul german poate testa orice se vinde acolo, asa ca nu are nici o importanta unde este produs. Daca cineva vrea sa priduca o fumegatoare, nu are decat sa faca asta. atat timp cat vinde acea fumegatoare intr-o tara care ii permite asta, ce drept are guvernul german sa comenteze?
    1 0
  • @NEU: Motoarele pe benzina vor putea respecta si norma euro 7 fara probleme. Dieselele sunt problema.
    6 1
  • Păcălicii ăștia de la vag chiar nu știu ce parametri au ceea ce produc ?!
    3 0
  • Vor rezolva problema usor. Acum il pot face pe Ponta CEO, ca tot e pe liber. Asa vor avea un pacalici pe masura tepelor pe care le dau clientilor si autoritatilor lolol
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru