Honda Civic Concept le arată americanilor viitorul compactei japoneze

de Sebastian Toma
Joi, 02.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda a prezentat la Salonul Auto de la New York un exponat pe nume Civic Concept. Acesta prefigurează varianta americană a celei de-a zecea generaţii a compactei, care va arăta diferit de varianta europeană.

Honda Civic Concept a debutat la Salonul Auto de la New York şi prezintă viitorul în materie de design al variantei americane a compactei japoneze. Viitoarea generaţie a lui Civic va fi oferită în variante sedan, coupe şi hatchback, iar americanii vor primi pentru prima dată versiunea de performanţă Type R. După cum putem observa din imaginile alăturate, conceptul lui Civic arată diferit de cele prezentate europenilor, constructorul japonez preferând să vândă versiuni separate din punctul de vedere al design-ului ale acestui model.

Varianta de serie a următoarei generaţii Civic oferită pe piaţa americană va fi oferită cu un motor 1.5 VTEC Turbo cu injecţie directă, cuplat unei transmisii manuale cu şase trepte sau unei noi generaţii de transmisii CVT. Japonezii vor oferi numeroase sisteme de asistenţă a şoferului şi de ridicare a nivelului de confort asigurat acestuia, lista incluzând elemente precum tempomat adaptiv, sistem de avertizare la părăsirea involuntară a benzii de rulare, sistem de avertizare la coliziunea frontală iminentă şi cameră video de marşarier cu multiple unghiuri de vizualizare.

Urmareste Automarket
Americanii vor primi cea de-a zecea generaţie a lui Honda Civic în varianta de serie în toamna anului curent. Între timp, pe piaţa din Europa, Honda vinde a noua generaţie a lui Civic, care a primit recent un facelift şi prima variantă de performanţă Type R echipată cu motor turbo. Celelalte propulsoare alimentate cu benzină din oferta Civic sunt aspirate.

Via Honda

Comentarii (5)

  • Are linii mai fluide varianta americana. E prima Honda care mi se pare mai interesanta in varianta americana decat in cea europeana/japoneza.
    8 3
  • ...mama...ce hot hatch iese din asta!
    9 2
  • auto_fan
    Degeaba, daca fac la fel cum au facut cu Type-R-ul, unde conceptul era fabulos iar varianta finala care a ajuns pe strada e doar "un Civic cu eleron" - nu ma refer la aspectele tehnice. A face hot-hatch din modelul inital adaugand "doar un eleron" e treaba VW (sunt posesor de GTI asa ca nu e o critica, e doar o observatie), de la Honda EU personal speram mai mult.
    4 3
  • Vasilica
    Saracii cu ce au pacatuit ca sa cumpere asa ceva...
    1 5
  • johnn3y
    e un design placut ochiului
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru