Iluminatul public salvează vieți: americanii instalează microfoane pe stâlpi pentru a detecta momentul și locul producerii unui accident

de Bogdan Mirică, Foto: Dreamstime.com
Luni, 21.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autoritățile din Los Angeles vor folosi stâlpii de iluminat public pentru a detecta momentul și locul producerii unui accident. O mare parte din stâlpi vor avea montate microfoane capabile să ”asculte” traficul.

În vreme ce în România iluminatul public este considerat un lux chiar și în anumite zone urbanizate, metropole ca Los Angeles sunt oferite drept exemplu de civilizație. Orașul Îngerilor are aproximativ 200.000 de stâlpi folosiți pentru iluminatul public, ceea ce îl face una dintre cele mai luminoase zone urbanizate din lume.

Autoritățile se vor folosi de acest avantaj pentru a spori siguranța locuitorilor și a participanților la trafic. Cu ajutorul celor de la Philips, furnizorul stâlpilor de iluminat stradal, poliția și celelalte organe de intervenție din LA vor putea detecta momentul și locul producerii unui accident.

Esential 200.000 de stâlpi de iluminat public se află în Los Angeles.
Cum vor face asta? Printr-un proiect pilot care presupune montarea pe mai mulți stâlpi a unor microfoane de înaltă fidelitate, capabile ”să asculte” traficul din zonă. Potrivit inițiatorilor programului, microfoanele vor putea oferi o ascultare articulată și precisă a traficului din zonă.
Astfel vor putea fi alertate mult mai repede ambulanțele și poliția.

Această inițiativă se alătură altor demersuri ingenioase realizate de autoritățile din Los Angeles. Tot împreună cu Philips a fost posibilă optimizarea iluminatului stradal, scăderea consumului de energie și reducerea poluării fonice.

via motor1

Comentarii (2)

  • Da, clar, salveaza vieti :))
    3 1
  • Marius
    Bogdan poti te rog sa spui ce este: "ascultare articulată". Multumesc!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru