În fața unei decizii istorice: judecătorii vor spune dacă orașele din Germania pot să interzică mașinile cu motoare diesel

de Petre Barac
Luni, 19.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O instanță de judecată va decide joi, pe 22 februarie, dacă orașele din Germania vor avea dreptul să interzică mașinile cu motoare diesel și, astfel, să producă pierderi de milioane de euro pentru constructorii auto.

Germania este la doar câteva zile de o decizie istorică pentru industria auto. O instanță de judecată se va întruni joi, 22 februarie, pentru a decide dacă orașele din Germania vor avea posibilitatea să interzică mașinile cu motoare diesel.

Activiștii de mediu susțin că, în unele orașe, nivelul emisiilor diesel a depășit limitele impuse de Uniunea Europeană și sănătatea oamenilor este pusă în pericol.

Potrivit acestora, există 15 milioane de mașini diesel în Germania, iar limitele emisiilor depășesc limitele europene în cel puțin 90% dintre orașele și localitățile țării.

Unele instanțe locale au permis interzicerea motoarelor diesel acolo unde acestea nu respectau emisiile. Acest fapt i-a nemulțumit pe constructorii care pierdeau bani din vânzarea acestor mașini și, în consecință, ei au făcut apel la acele decizii.

Instanța federală din Germania este cea care va decide dacă orașele au dreptul să interzică folosirea mașinilor cu motoare diesel.

La nivel global, țări precum Franța sau Marea Britanie și-au dezvăluit planurile pentru interzicerea motoarelor diesel în centrul orașelor până în 2025, în timp ce orașe precum Copenhaga vor să facă acest lucru încă de anul viitor.

Decizia instanței germane va veni într-un context în care mașinile diesel au început deja să piardă teren la nivel european, conform ultimelor date furnizate de Asociația Constructorilor de Automobile din Europa.

Via Reuters

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru