Încă 70 de stații de încărcare pentru mașinile electrice în benzinăriile din România: investiție de 100 milioane dolari de la Rompetrol

de Paul Cosma
Marti, 19.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Rompetrol va construi 70 de benzinării noi în România, toate cu stații de încărcare pentru maşinile electrice, în următorii 3 ani. Investiția se ridică la un total de 100 de milioane de dolari, au anunțat oficialii companiei.

În următorii ani, rețeaua națională de stații de încărcare pentru mașinile electrice va continua să crească treptat. Deocamdată, mai mult cu ajutorul companiilor private.

Rompetrol a anunțat marți că rețeaua sa de benzinării va crește cu circa 70 de stații în următorii 3 ani, iar toate vor fi echipate cu puncte de încărcare pentru mașinile electrice. Investiția totală se ridică la aproape 100 de milioane de dolari, după cum a declarat un oficial al grupului Rompetrol-KMGI, citat de site-ul e-nergia.ro.

În prezent, Rompetrol are 12 benzinării cu stații de încărcare electrice în România. Costul estimat pentru o benzinărie nouă este cuprins între 1 și 1.5 milioane dolari, dar cea mai mare problemă invocată de Rompetrol este timpul mare de așteptare pentru obținerea tuturor autorizațiilor.

Via e-nergia.ro

Comentarii (2)

  • ACE - Craiova
    Ce-o fi si cu preturile astea .....URIASE ?! Vor avea putere instalata de 350 kW / statie aidoma celor mai puternice din Europa de Vest ?!
    Suntem tare curiosi - de ce costa chiar atat de mult.....
    Oricum in Romania suntem tare DEPARTE de cele 1.000 de statii mult promise - cica (?!) in urmatorii cca. 2 ani !!!!
    11 1
  • @ ACE : e vorba de statii cu tot cu pompe de benzina/motorina care v-or fi doatate SI CU statii de incarcare electrice. Nu e voarba doar de statii electrice.
    8 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru