Infiniti amână pentru 2015 lansarea modelului creat pe baza lui Nissan Leaf

de Bogdan Mirică
Joi, 18.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Infiniti lucrează la propriul său model electric, bazat pe deja popularul Nissan Leaf. Modelul va fi poziţionat în segmentul premium şi va beneficia de o autonomie mai mare.

În 2012, cu ocazia salonului Auto de la New York, Infiniti îşi reafirma dorinţa de a pătrunde în segmentul modelelor electrice premium cu un concept botezat LE. Acesta anticipa un derivat premium al lui Nissan Leaf, lansat sub sigla Infiniti.

Se pare că debutul oficial al modelului a fost devansat pentru 2015, o dată mult mai viabilă pentru implementarea unei tehnologii performante. Andy Palmer, omul care conduce departamentul de planificare globală Nissan, a anunţat decizia, însă a ţinut să precizeze că amânarea nu va fi una pe termen lung. Modelul electric intră în continuare în planurile pe termen mediu ale companiei.

Esential 4735 mm lungime va măsura modelul electric Infiniti.
Palmer a recunoscut că inginerii au nevoie de mai mult timp pentru a dezvolta anumite componente, implicit cele pentru încărcarea fără fir. Acest atribut va fi principalul atu al modelului japonez, alături de bateria inovativă litiu-ion, capabilă să ofere o autonomie sporită şi costuri de exploatare mult mai mici.

Deşi va împărţi aceeaşi platformă cu Leaf, modelul Infiniti îşi propune să fie ceva mai mare.

Primele informaţii anunţă 4735 mm lungime, 1805 mm lăţime şi 1486 mm înălţime. Ampatamentul va fi asemănător cu al lui Leaf, adică 2700 mm. Pe lângă dimensiunile generoase, sedanul Infiniti promite să ofere şi un interior de lux, cu tot ce este necesar în acest segment.

via carscoops

Comentarii (1)

  • Ne-ati mai spus odata :) .
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru