Informații noi despre Mercedes-AMG A35: ar putea avea un motor turbo de 2.0 litri și 340 de cai putere

de Daniel Popescu
Luni, 19.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-AMG A35 va utiliza un motor turbo de 2.0 litri capabil să genereze 340 de cai putere, iar lansarea ar putea avea loc peste numai două săptămâni, la Geneva, potrivit unor informații neoficiale.

Mercedes a confirmat la Salonul Auto de la Los Angeles de la finalul anului trecut că va lansa o versiune AMG entry-level pentru noua generație Clasa A.

Aceasta va purta numele Mercedes-AMG A35, iar la vremea respectivă s-a speculat că noul model va utiliza motorul turbo de 2.0 litri cu 4 cilindri care în cazul lui A45 AMG furnizează în prezent 381 de cai putere, dar care ar urma să fie livrat într-o versiune mai "cuminte", de circa 300 de cai putere.

Iată însă că publicația australiană Motoring susține că motorul respectiv va genera circa 340 de cai putere în cazul lui A35, în timp ce cuplul va ajunge la 450 Nm. Sursa citată menționează că un astfel de sistem de propulsie ar trebui să asigure un timp mai mic de 5 secunde pentru accelerația până la 100 km/h.

Prin noul A35, Mercedes își propune creșterea vânzărilor pentru modelele sub sigla AMG, întrucât A35 va deveni cel mai accesibil model din această gamă si va fi poziționat sub A45 (foto).

"Văd o oportunitate uriașă pentru A35.

Va fi fratele mai mic al lui A45, un model de performanță pentru Clasa A. Prețul va fi accesibil și nu ne putem permite pe A35 tot ce facem cu A45. Dar este un pas într-un segment în care nu am mai fost prezenți în trecut", a explicat anterior Tobias Moers, șeful celor de la AMG.

Noul Mercedes-AMG A35 ar putea fi lansat cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

Via Motor Authority

Comentarii (3)

  • someone
    turbo simplu sau si turbo electric pentru eliminare lag?
    7 1
  • @someone, se pare ca A35 si A45 vor beneficia de mild-hybrid pe 48V.

    Cel putin asa zic australienii:
    https://www.drive.com.au/motor-news/2018-mercedes-amg-a35-and-a45-confirmed-117109

    Dar asta e nimic. Il asteptam pe @mascarescu sa scheaune pe-aici despre suspensia spate pe modelul entry level. Si cu putin noroc mai incolo poate apare si frac-su @ivanuoff cu raportul CP/kg. Ah, stai asa. Aici s-ar putea sa taca precum porcu'n papusoi pentru ca ... de asta nu se mai poate lega.
    5 2
  • someone
    @ zarnasteanu: si eu am citit/vazut pe undeva ca ambele variante amg, atat 35 cat si 45 vor avea un turbo electric pentru zona de turatii joase. avand in vedere cati caluti se vor scoate din cei 2000cmc e evident ca turbina principala va fi foarte mare, deci un fratior electric nu e exclus.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru