Jaguar Land Rover continuă reorganizarea în Marea Britanie: producția Land Rover Discovery va fi mutată în Slovacia

de Paul Cosma
Marti, 12.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producția modelului Land Rover Discovery va fi mutată în Slovacia, unde costurile sunt mai scăzute decât în Marea Britanie, potrivit unei decizii a Jaguar Land Rover. Grupul britanic continuă astfel reorganizarea și plănuiește noi concedieri ale angajaților.

După ce au anunțat că vor să taie 1.000 de joburi și să reducă producția la două dintre fabricile sale din Marea Britanie, grupul Jaguar Land Rover pregătește și alte mutări importante privind reorganizarea activității sale din Regatul Unit.

Următoarea generație a modelului Land Rover Discovery își va muta producția în Slovacia, unde costurile sunt mai scăzute decât în Marea Britanie.

“Disponibilizarea unor angajați din Marea Britanie este o decizie grea, dar face parte din strategia noastră pe termen lung pentru a ne transforma într-un business global,” au transmis oficialii JLR.

Fabrica JLR din Slovacia va începe activitatea până la sfârșitul anului, urmând să aibă o capacitate de producție de 300.000 de vehicule pe an.

Via Automotive News

Comentarii (3)

  • Brexit
    11 0
  • Daca nu aveam infrastructura asta rutiera de nivel african si aveam o retea de autostrazi serioase, erau sanse mari ca multele dintre fabricile din UK sa se mute in Romania dupa Brexit. Dar asa, pierdem ca fraierii in timp ce alte tari est europene continua sa progreseze si sa ne lase in urma.
    11 3
  • Edikkk
    Încă un motiv să dea afară salariaţi pentru beneficiul profitului exagerat
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru