La ce ne mai trebuie şoferi? Hyundai va lansa maşini autonome până în 2030

de Daniel Popescu
Marti, 24.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai va investi 10 miliarde de dolari în dezvoltarea de tehnologii necesare pentru a lansa cel târziu în 2030 prima sa maşină autonomă.

Esential 2030 este anul în care Hyundai va lansa prima maşină autonomă
9.7 miliarde de dolari investeşte Hyundai pentru a-şi îndeplini acest obiectiv
Hyundai a anunţat recent planurile prin care şoferii profesionişti ar putea rămâne fără locuri de muncă într-un orizont de circa 15 ani.

Cel mai mare producător de maşini din Coreea de Sud va dezvolta tehnologii autonome în următorii cinci ani şi îşi propune să lanseze pe piaţa o maşină autonomă până în 2030. Ambiţiile Hyundai vin ca urmare a buget plan de investiţii de 9.75 miliarde de dolari dedicat în exclusivitate dezvoltării maşinilor autonome.

"Maşinile complet autonome sunt încă destul de departe şi trebuie să parcurgem cercetări şi teste riguroase înainte ca maşinile care se conducă singure să devină realitate. Suntem încrezători că ultimele inovaţii, atât cele parţial, cât şi cele integral autonome, vor face în cele din urmă şofatul mai sigur pentru toată lumea", explică Lim Tae-won, vicepreşedintele Institutului de Cercetare şi Inginerie al Hyundai.

Una dintre primele tehnologii autonome dezvoltate de Hyundai va fi disponibilă pe noul Genesis EQ900, care va fi lansat luna viitoare.

Este vorba despre tehnologia Highway Driving Assist (HDA), care include sisteme avansate de Cruise Control, frânare de urgenţă automată şi păstrarea benzii de circulaţie. Maşina va fi capabilă să-şi păstreze banda şi să menţină o distanţă adecvată de obiecte şi de alte maşini prin folosirea unor senzori.

Via ZDNet

Comentarii (4)

  • "La ce ne mai trebuie şoferi? Hyundai va lansa maşini autonome până în 2030"
    Raspunsul scurt: ca sa mai conduca cineva pana vine 2030.
    7 0
  • Scrooge
    intrebarea cred ca e "La ce ne trebuie Hyundai ?"
    3 0
  • E...la asta nu m-as fi asteptat de la ei ! Bvo !
    0 0
  • in Ro e inca plin de masini "semiautonome", cu un cal putere...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru