Lamborghini nu renunță la motoarele aspirate: urmașul lui Aventador va avea un V12, dar și o versiune hibridă

de Paul Cosma
Luni, 03.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Directorul departamentului de cercetare și dezvoltare de la Lamborghini a spus că urmașul modelului Aventador va folosi un motor V12 aspirat, dar va beneficia și de o formă de hibridizare.

Era motoarelor aspirate este departe de a se încheia pentru italienii de la Lamborghini, însă constructorul din Sant'Agata Bolognese pare că nu mai poate să ignore trendul electrificării.

Un oficial Lamborghini a vorbit de curând despre înlocuitorul lui Aventador și susține că viitorul model va păstra același motor V12, dar că va avea și o versiune hibridă.

“Succesorul lui Aventador va fi un V12 aspirat, dar putem adăuga o versiune hibridă ca să respectăm regulile privind consumul și emisiile. Ne gândim la un boost de energie care să ne ofere mai multă performanță,” a explicat Maurizio Reggiani, directorul R&D din cadrul Lamborghini.

Inginerii italieni vor ca “plusul de putere” să fie oferit în cazul cuplării modului Sport, în timp ce pentru modurile Strada și Corsa “asistența electrică” să fie dezactivată.

Via Carscoops

Comentarii (5)

  • Corocsenie Adrian
    Respect Lamborghini pt asta. O marca care isi respecta traditia.
    8 0
  • SIMPLE MINDS
    Un motor V12 normal aspirat este inegalabil.Pur si simplu.Lamborghini se afla printre foarte putinii producatori ai unor astfel de propulsoare iar *incapatanarea* celor din Sant' Agata de a nu se abate de la aceasta cutuma merita toata consideratia noastra .
    19 0
  • Respect Lamborghini, dar fără acel concern pe care îl înjură toată lumea, parcursul acestei mărci se încheia pe la începutul anilor 2000.
    10 1
  • Un baiat
    @dan_grc
    Parerea ta.
    De cand la luat sub aripa VAG, a renascut din toate pct. de vedere. Nici un Lambo vechi nu se ridica la nivelul celor noi. Nici macar unul ! Sunt mult peste cele vechi astea noi.
    3 7
  • Ai citit invers ? Eu despre care concern vorbeam ?
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru