Martin Winterkorn, fostul CEO al Grupului Volkswagen, este investigat penal în Germania

de Sebastian Toma
Luni, 28.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Scandalul Dieselgate ajunge în instanță. În Germania, fostul CEO al Volkswagen Group, Martin Winterkorn, este investigat penal. Compania germană a cerut sprijinul guvernamental pentru derularea unei anchete interne.

CRIZA VW: Tot ce trebuie să știi despre cazul Dieselgate

Martin Winterkorn a devenit subiectul unei anchete penale în Germania în urma scandalului Dieselgate, titrează Bloomberg. Fostul șef al concernului Volkswagen este anchetat sub suspiciunea unei fraude strâns legate de vânzarea de vehicule și procurorii din Braunschweig, Germania, vor să descopere care sunt vinovații în acest caz, iar compania Volkswagen a intentat, la rândul său, o solicitare către autorități pentru a primi asistență în propria anchetă. Altfel spus, atât statul german, cât și compania Volkswagen, vor să descopere vinovații din spatele situației care a adus defăimarea mărcii din Wolfsburg.

Ancheta din Germania demarează la doar cinci zile după ce Winterkorn a părăsit funcția de CEO al companiei Volkswagen, într-unul din vârfurile scandalului Dieselgate, care a dus la pierderea estimată a 23 de miliarde de euro din valoarea pe piață a companiei, judecând după scăderea de la bursă a actiunilor VW.

Reprezentanții companiei din Wolfsburg nu au răspuns la întrebările celor de la Bloomberg în referire la această situație.

Urmareste Automarket
Compania Volkswagen s-a angajat să pregătească suma de 6.5 miliarde de euro pentru a acoperi costurile remedierii neregulilor legate de emisiile motoarelor diesel din cele 11 milioane de vehicule afectate de problema care a dus la scandalul Dieselgate.
În plus, reprezentanții companiei promit remedierea rapidă a situației și căutarea de soluții care să evite pentru totdeauna repetarea acestei probleme.

Via Bloomberg

Comentarii (2)

  • Poate rescrie si asta Mein Kampf si il lasa liber... doar banuiesc, ca romanii au copiat legile cu scrisul de carti de la tarile civilizate nu ? Ca si constitutia e luate de prin toate tarile si amesecata ca sa nu avem si noi una copy paste ca si doctoratu lu Monta :)))))
    8 3
  • Cand am spus ca Winterkorn e un mare ipocrit ati sarit de cur in sus...
    Acum ce mai ziceti ?
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru