Mercedes-Benz pregătește electrificarea fiecărui model de performanță din gamă: din 2021 toate versiunile Mercedes-AMG vor integra astfel de sisteme

de Cornel Șocariciu
Marti, 23.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tobias Moers, șeful Mercedes-AMG, a anunțat că începând cu 2021 toate vehiculele produse de divizia de performanță vor integra sisteme de propulsie electrificate. Totodată, nemții pregătesc și un înlocuitor pentru legendarul V12.

La începutul anului trecut, Tobias Moers, șeful diviziei Mercedes-AMG, a declarat că mașinile electrice sunt cheia viitorului, iar electrificarea aduce eficiență și performanță.

Acum, reprezentantul Mercedes-AMG oferă o serie de informații interesante cu privire la planurile diviziei pe care o conduce. Conform lui Tobias Moers, începând cu 2021 toate versiunile semnate Mercedes-AMG vor integra sisteme electrificate de propulsie.

Totodată, din gama nemților o să dispară complet motorul V12, însă oficialul Mercedes-AMG spune că inginerii lucrează deja la un înlocuitor pe care îl vom vedea sub capota modelelor din Seria "AMG 65". Moers a afirmat că un sistem hibrid alcătuit dintr-un motor V8 și un motor electric poate deveni urmașul legendarului V12.

Primele versiuni electrificate au apărut în gama AMG în 2018 odată cu lansarea Seriei 53. Clasa E Coupe, Clasa E Cabrio și CLS au fost primele modele semnate de Mercedes-AMG care au primit un sistem micro-hibrid.

Acesta mizează pe un motor de 3.0 litri cu șase cilindri în linie și pe sistemul EQ Boost. Tehnologia oferă pentru perioade scurte de timp un plus de 22 CP și 250 Nm. Tot sistemul EQ Boost este responsabil și pentru "hrănirea" sistemului electric de 48V.

De asemenea, inginerii diviziei AMG au lucrat la dezvoltarea sistemului de propulsie integrat la nivelul lui GLS 580 4Matic. Cel mai mare SUV din gama nemților dispune de V8 de 4.0 litri și de tehnologia EQ Boost.

Via | RoadAndTrack

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru