"Metoda Clarkson de parcare" stârnește controverse în Marea Britanie: șoferii parchează pe două locuri pentru a evita șoferii care parchează prost

de Mircea Meşter, Foto: Dreamstime.com
Joi, 12.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sa parchezi prost pentru a evita șoferii care parchează prost. Pare ironic, dar se întâmplă la scară din ce în ce mai largă în Marea Britanie. "Locurile de parcare sunt prea înguste pentru mașinile care cresc continuu în dimensiuni", explică asiguratorii.

Nu trebuie neapărat să fii șofer cu state vechi pentru a te lovi de una dintre marile probleme pe care le au parcările de astăzi: locurile de parcare ce devin din ce în ce mai înguste pe măsură ce trece timpul. O problemă reală care nu este însă întâlnită doar în România, ci la nivel mondial. Iar cel mai bun exemplu vine din Marea Britanie, acolo unde șoferii au inventat o metodă inedită și complet paradoxală pentru a se apăra de cei care parchează prost: își parchează dinadins mașinile pe două locuri, pentru a evita eventuale daune ușoare sau situațiile în care mașinile parcate prea aproape fac imposibil accesul la volan.

Noua metodă de parcare a primit și o "poreclă" oficială: Parcarea Clarkson. Cu trimitere la prezentatorul care alături de James May și Richard Hammond a reînceput din acest an să inunde ecranele computerelor prin show-ul The Grand Tour, produs de Amazon.

"Parcarea Clarkson" în acțiune.

Esential 39 de centimetri este diferența de lungime între prima generație a lui Ford Mondeo (1993) și actualul model.
10 centimetri este diferența dintre lățimile celor două modele.
"O situație ironică"

Evident, ironia situației - parchezi prost pentru a te proteja de alți șoferi care parchează prost - a fost sesizată de grupurile de lobby și de autoritățile britanice, devenind în câteva zile una dintre marile controverse ale începutului de an în Marea Britanie.

"Există o ironie supremă în faptul că unii șoferi nu-și parchează corect mașinile pentru a le proteja de alți șoferi care nu le parchează corect.

Această metodă reduce numărul de spații de parcare disponibile, ceea ce o transformă într-una foarte egoistă", spune Kelvin Reynolds, unul dintre directorii Asociației Parcărilor Britanice, citat de The Telegraph.

Fenomenul a luat amploare după ce membrii echipei The Grand Tour, în frunte cu Jeremy Clarkson și Richard Hammond, au publicat pe propriile pagini de pe rețele de socializare imagini în care își parchează astfel mașinile. "O parcare impresionantă", notează Clarkson lângă o fotografie în care un Golf GTI este parcat pe două locuri.

Locuri de parcare gândite pentru o epocă trecută

"Creșterea constantă a dimensiunilor mașinilor pe măsura derulării generațiilor noi de modele are un efect direct asupra parcărilor, pentru că cele mai mult locuri au fost construite în anii '60-'70, atunci când mașinile erau mult mai mici", spune Edmund King, director al companiei de asigurări AA, unul dintre cele mai importante nume din domeniu în Marea Britanie.

via The Telegraph

Comentarii (10)

  • Anonim
    Nu este deloc adevarat! In UK daca ai depasit pana si linia de delimitare a locului de parcare, iti iei amena imediat
    7 8
  • Richard Hammond
    R. Hammond are o poza cu un helicopter...
    5 3
  • eu nu cred. in uk zici ca toate masinile sunt conduse de un singur computer, asa merg.

    doar in romania e plin de tarani de-astia. plus aia cu luminile pe banda 1, pe care ii iau la claxon tot timpul.
    3 3
  • La noi încă se construiesc parcări cu locuri amenajate pentru mașinuțe gen Matiz sau Smart. Uitați-vă în parcările marilor magazine. Chiar și așa, nu înțeleg de ce unii parchează ca niște cizme. E atât de greu să faci 2-3 manevre ca să te încadrezi corect?
    11 1
  • Costel
    Acum, chiar nu cred ca trebuie sa le dam idei soferilor romani.
    Ei aplica metoda Clarkson si fara sa li se spuna ca e cool!
    Sa vedeti ce o sa fie daca se duce buhul ca asa e indicat sa procedezi!

    Automarket! Atentie la ce propaganda faceti! Astia o sa o ia de bune!
    13 0
  • rotila
    in romania este o lege care reglementeaza numarul locurilor de parcare ce trebuie create la obtinerea unei autorizatii de constructie.
    si cum sa faci locuri multe si ieftine decat la dimensiuni reduse.
    2 1
  • Locurile de parcare sunt incredibil de inguste in UK. Cine nu crede sa mearga sa vada!
    1 0
  • Păi ce ați vrea să vedeți în UK!? Parcări pentru Rolls-Royce și Bentley? Stau înghesuite atâtea milioane de insulari pe o stâncă! Fără Brexit, ajungeau în zece ani ca japonezii care au ajuns să doarmă în sertare.
    4 0
  • adevarul e ca britanicii sunt aia cu casele care arata ca niste azile de nebuni. nu prea le au deci nici cu parcarile subterane sau supra-etajate.

    au prea multe case. si alea urate cu spume si gradini cam mici. iar garaje care au, nu deschizi bine nici o usa macar.
    4 0
  • ce sa le ceri britanicilor? sunt oameni mai redusi mintal, nu poti sa ai asteptari mari de le ei. de ce credeti ca au venit toate natiile peste ei acolo? nu cred ca din cauza vremii.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru