Moda SUV-urilor cabrio nu pătrunde în Germania: Mercedes-Benz nu o să producă un astfel de model

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 16.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz nu are planuri pentru dezvoltarea unui SUV cabrio. Proiectul ar urma să fie mult prea dificil și costisitor.

Nissan Murano CrossCabriolet (vehicul destinat pieței din SUA) și Range Rover Evoque Cabrio sunt SUV-urile decapotabile care au încercat piața. În urmă cu un an, vocile din industrie spuneau că Mercedes-Benz ar putea intra în joc cu un astfel de model.

Acum, Robert Lesnik, directorul de design exterior Mercedes-Benz, vine și tranșează lucrurile.

"Dacă este ușor de produs, atunci de ce să nu o faci. Nu ai avea nimic de pierdut.  Dar să dezvolți un model de la zero pentru o idee pe care nimeni nu a cerut-o cu adevărat...Există un motiv pentru care pe piață se află doar un model (n.r. Evoque Cabrio)", a declarat oficialul constructorului german.

Totodată, directorul de design spune că Mercedes-Benz nu a experimentat această idee. Proiectul este unul dificil și costisitor. 

"Este foarte ușor să dezvolți o decapotabilă atunci când ai un coupe în adevăratul sens al cuvântului. Spre exemplu, în cazul lui GLC trebuie să modifici toată structura pentru a dezvolta un model decapotabil", a completat oficialul constructorului german.

Via | Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru