Noua generație Kia Soul EV va fi prezentată anul viitor: testele cu primele prototipuri indică o autonomie de circa 450 de kilometri

de Daniel Popescu
Joi, 27.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia Soul EV va primi anul viitor o nouă generație prin care autonomia modelului electric va ajunge la circa 450 kilometri, potrivit datelor obținute în urma unor teste cu prototipuri.

Kia Soul este unul dintre primele SUV-uri care a beneficiat de o versiune electrică, însă aceasta nu s-a bucurat de un succes major la public din cauza autonomiei scăzute.

Chiar dacă autonomia inițială de numai 160 de kilometri a crescut treptat până la 250 de kilometri, adevăratele progrese în acest segment sunt așteptate abia la următoarea generație. Producătorul sud-coreean efectuează deja teste cu diverse prototipuri, iar o serie de fotografii spion au scos în evidență inclusiv date interesante despre autonomie.

Astfel, potrivit unei imagini cu computerul de bord al prototipului, modelul afișa o autonomie de 437 de kilometri la un grad de încărcare a bateriei de 92%. Valoarea este foarte aproapiată de autonomia oficială anunțată deja pentru un alt SUV Kia, și anume Niro EV, care va fi disponibil în Europa de la sfârșitul acestui an.

În versiunea de top, Niro EV utilizează un acumulator de 64 kWh care oferă o autonomie oficială de 450 de kilometri conform standardului WLTP.

De altfel, același acumulator este utilizat și de "fratele" său, Hyundai Kona Electric. Prin urmare, este foarte posibil ca și noua generație Kia Soul EV să mizeze pe un acumulator de 64 kWh cu o autonomie oficială de circa 450 de kilometri.

Prezentarea oficială a noului Kia Soul EV va avea loc spre finalul anului viitor.

Via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru