Noua generație Seat Leon va avea versiune plug-in hybrid de 245 de cai putere: sistemul va fi preluat de la conceptul Formentor

de Daniel Popescu
Vineri, 05.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Seat a confirmat că viitoarea generație Leon va primi o variantă plug-in hybrid de 245 de cai putere, în timp ce versiunile de performanță Cupra Leon și Cupra Leon ST vor avea de asemenea sisteme de propulsie PHEV.

SEAT a anunțat în toamna anului trecut că noua generație Leon va fi prezentată oficial în cursul anului 2019, iar hatchback-ul compact va fi disponibil pentru achiziție în 2020 și va primi și o versiune plug-in hybrid.

La vremea respectivă, Seat nu a oferit niciun fel de detalii suplimentare, însă CEO-ul Luca de Meo a anunțat în cadrul conferinței anuale de presă o serie de informații interesante cu privire la specificațiile tehnice.

"Noua generație Leon va sosi pe piață în 2020 în versiuni cu cinci uși și ST. Va avea un sistem de propulsie plug-in hybrid care va produce până la 245 de cai putere și va emite mai puțin de 50 de grame de dioxid de carbon pe kilometru", a declarat de Meo.

Sistemul de propulsie plug-in hybrid de 245 de cai putere a fost deja anunțat de Seat pe conceptul Formentor prezentat în luna februarie. Cel mai probabil, acest sistem plug-in hybrid este identic cu cel lansat recent de Skoda pe conceptul Vision RS, care folosește un motor pe benzină de 1.5 litri și 150 CP și un motor electric de 102 CP.

În plus, Seat a confirmat că ambele versiuni Leon vor fi disponibile și în versiuni de performanță care vor fi lansate sub noul brand de performanță Cupra.

"Chiar înainte de sfârșitul anului 2020 vor sosi Cupra Leon și Cupra Leon ST, ambele în versiuni plug-in hybrid", a adăugat de Meo.

Totuși, versiunile de performanță ar putea avea sisteme PHEV cu specificații tehnice mai bune.

"În acest moment, performanța este bună, dar putem face chiar mai mult (n.r - decât cei 245 de cai putere). Ne putem uita la multe lucruri", a explicat Wayne Griffiths, șeful brandului Cupra, pentru publicația britanică Auto Express.

Via Auto Express

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru