O nouă viață pentru clasicul Beetle: Volkswagen oferă conversii la motorul electric de 82 CP utilizat de noul e-Up!

de Daniel Popescu
Vineri, 06.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen anunță că oferă posibilitatea clienților clasicului Beetle să înlocuiască motorul termic cu motorul electric de 82 de cai putere disponibil pe modelul electric de oraș e-Up!

Volkswagen a anunțat că va prezenta la Salonul Auto de la Frankfurt o soluție inedită pentru conversia clasicului Beetle la un sistem de propulsie electric.

Prin intermediul diviziei de componente și a partenerilor de la eClassics, Volkswagen va prezenta o versiune de pre-serie a unui Beetle clasic cu motor electric, cutie de viteze automată și baterie.

Sistemul va fi practic preluat de la noua generație Volkswagen e-Up!, pentru care producătorul a oferit primele detalii tehnice cu numai o zi în urmă.

Astfel, Volkswagen va înlocui motorul termic cu un motor electric de 60 kW (82 de cai putere), în timp ce bateria va fi formată din 14 module și va avea o capacitate totală de 36.8 kWh.

În acest context, autonomia electrică va fi de 200 de kilometri. De asemenea, germanii menționează că bateria va putea fi încărcată la stații de încărcare rapidă, fără să precizeze o viteză explicită, însă afirmă că o încărcare de o oră va fi suficientă pentru o autonomie de 150 de kilometri.

Introducerea bateriei va genera o creștere a masei totale la 1280 de kilograme, însă Volkswagen afirmă că Beetle va fi capabil să ajungă de la 0 la 50 km/h în mai puțin de 4 secunde și de la 0 la 80 km/h în puțin peste 8 secunde.

Volkswagen susține că modificările introduse pentru clasicul Beetle vor putea fi dezvoltate ulterior și pentru alte modele, inclusiv pentru Bus-ul clasic și pentru Porsche 356.

Via Volkswagen

Comentarii (2)

  • Asta ar trebui să facă și ceilalți producători auto.
    4 1
  • @LR

    Care, aia cu maimuta? Pai nu erau astia???

    (PS: mda.. nu sunt doar astia...)
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru