OFICIAL: Bucurestiul pierde organizarea FIA GT din cauza primariei

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 16.06.2009
Etapa FIA GT de la Bucuresti se muta la Budapesta din cauza faptului ca Sorin Oprescu nu a acordat dreptul de organizare a competitiei in acest an.

Organizatorii etapei FIA GT de la Bucuresti au anuntat in aceasta seara oficial faptul ca Bucharest City Challenge nu va avea loc in acest an din cauza refuzului Primariei de a acorda dreptul de organizare a competitiei pe circuitul stradal din jurul Palatului Parlamentului. Conform comunicatului oficial care anunta anularea celui mai important eveniment auto din Romania ultimilor 30 de ani, primarul Sorin Oprescu a refuzat sa isi respecte angajamentul de acordare a dreptului de organizare.

"In 2006, Bucharest Ring SRL a semnat un contract cu Primaria Bucuresti. In baza acestei intelegeri, Bucharest Ring SRL are dreptul de organizare si promovare a competitiei Bucharest City Challenge pana in anul 2015. In cadrul acestui contract, competitia a fost organizata cu mult succes in 2007 si 2008. Insa, in ciuda unui contract valid si clar intre cele doua parti, Primaria Bucuresti nu si-a recunoscut obligatia legala de a garanta dreptul de organizare a competitiei si in 2009. Ruperea unilaterala a contractului duce la o singura solutie: anularea Bucharest Challenge 2009", se arata in comunicatul organizatorilor.

A cincea etapa a sezonului din FIA GT se va muta la Budapesta, pe circuitul Hungaroring, si va avea loc in 29-30 august.

via | FIA GT

CLICK AICI pentru a citi opinia Automarket legata de anularea etapei FIA GT de la Bucuresti.

Comentarii (30)

  • Ionel Furdean
    Opresculeeeeeeee
    Asa tara, asa oras, asa primar. Acum se vor bucura tabloidele de rahat pentru ca nu mai au subiecte. Muriti toti, ba. In frunte cu tine, Oprescule! Ai facut un mare rahat. Ce dracu ai facut pentru orasul asta pana acum? Faceam eu si mamaie mai multe in 20 minute, cat timp iti ia sa umpli un matz cu un un carnat.

    Adio, Oprescule. Du-te tare.
    16 5
  • carfan
    am mai pierdut ceva...oare ce urmeaza
    sa traiasca Romanica nostra de canal cu vidanjorii din frunte
    13 4
  • Ala rau
    Bravo
    Singurul motiv de bucurie la aflarea vestii este ca nu mai aud tot felul de frustrati deranjati de "raliul" din jurul casei poporului. Ne chinuim sa facem ceva frumos si dupa 2 editii, timp in care lumea (adica aia de afara, aia care aduc bani la buget prin vizita lor) abia capata incredere in oras/tara, acum dam cu piciorul si scadem undeva sub 0 dpdv al increderii lor. Bravo geniilor, intr-adevar suntem the land of choice....
    Si ca tot ziceam de vizite de tari straine: anul asta ma gandeam sa vad cursa live aici dar din moment ce nu se mai tine ma voi duce in Ungaria si de asemenea am in plan sa vad in direct si de la fata locului si cursa de 24 ore de la Spa. Oare cat castiga statul maghiar si belgian din vizita a sa zicem 2000 turisti? Dar daca sunt 5000? Stiu, asta e gandire la nivel mult prea inalt pentru cei care au luat decizia deci...NO COMMENT!!!
    15 4
  • crisitian
    Foarte bine le-a facut
    Din cauza competitiei asteia se blocau nu stiu cate stradute, strazi cateva bulevarde si intersectii din zonele invecintate cu Casa Poporului.

    Se dadea peste cap tot traficul din centrul Bucurestiului timp de 2 saptamani, caldura, nervi si ambuteiaje.

    Voi astia care sunteti asa de indignati, aveti in loc de cap un bostan.

    Pai ce ungurii sunt prosti ca romani sa faca din strazile capitalei lor teren de joaca pentru astia cu masinute..

    Ia sa fi avut si noi un circuit gen Hungaroring, nu zicea nimeni nimic, pentru ca nu avea nimeni de suferit.
    14 33
  • alexandru
    Bravo pentru decizie
    de acord cu cristian, foarte bine punctat
    10 28
  • Tepes voda
    sa-l tragem in teapa pe oprescu
    cristian si alexandru...sunteti niste dobitoci...trebuie sa ai creier de vita incaltata ca sa judeci importanta unei competitii de asa anvergura dupa nivelul de zgomot care o deranja pe tanti floricica din blocul de peste drum...suntem o tara de prosti!
    La groapa...dupa ceausescu...comunistilor!
    18 7
  • Adrian din Arad
    Si in Arad ca s-a dorit a se face pista de F1 ...
    Si cand s-a interzis in Arad sa se faca circuit de F1 … cum credeti ca m-am simtit ??? Am avut si noi o serie de investitori care erau dispusi sa il faca pentru a creste turismul la noi in tara … si uite … pe langa faptul ca au interzis (de fapt bagat bete in roate, da’ ii aceeasi Marie) acum isi bat joc si de ce era in Bucuresti … care de bine de rau macar era o competitie motorsport la nivel mondial si care aducea o bruma de publicitate pozitiva tarisoarei noastre … uite cum ajungem sa o dam in bara din nou, si din nou, si din nou … acum urmeaza sa ne dea afara din UE …

    Ce sa mai spun de aia cu ambuiteiajele ... oameni buni ... s-a inventat: mersul pe jos, transportul in comun (daca nu iti place cum miroase vecinu' atunci revi la mersul pe jos), bicicleta (care in cate am auzit in Bucuresti se poate si inchiria), etc. Si apoi sa nu va mai aud ca va plangeti si de strazile proaste ca aceleasi sunt solutiile ...
    12 2
  • Proasta decizie, proasta politica deci proaste rezultate. As sbune si slabut primarul dar cred ca il alint.

    Daca se alegea desfasurarea cursei intr-o perioada de concedii suferinta provocata "mimozilor" e minima.

    In loc sa aparam ceea ce am castigat si sa incepem sa creem o adevarata cultura a motorsportului si in Romania, stricam si minimul realizat pana acum.

    Pista pe care ar fi normal sa se intample acest eveniment din pacate cel putin in urmatorii 5-8 ani nu va exista (poate nici macar ca proiect) deci daca avem bucurii exotice de tipul otorsport trebuie sa mergem sa ingrasam bugetul altor tari..

    Trista impotenta asta administrativa...
    11 4
  • @crisitian & @alexandru
    Plecati ma in ... la cules de capsuni, de la oameni cu cap de bostan ca al vostru au romanii imaginea si realitatea asta de politicieni hoti ajutati de prosti pupincuristi ca voi.
    12 6
  • si oprescu ramane nepedepsit
    Dupa dobitocenia asta oprescu nu isi primeste "cafeaua"?????
    hai sa ii spargem masina, casa, fatza.
    4 5
  • florin
    Oprescu
    Mare bou, il credeam mai destept, dar m-am inselat amarnic...
    7 4
  • ala rau
    Crisitian...
    Crisitian daca tot incepi cu jigniri fara nicio baza solida da-mi voi sa-ti intorc serviciul. Eu cred ca esti doar unu' venit de la tara, proaspat dat jos din caruta si devenit un militian (frustrat) care acum dupa ce si-a luat un golf 2 din germania este dezamagit ca din cauza acestui eveniment nu-l puteau admira consatenii lui veniti aici.
    Intr-adevar, nu putem compara circuitul de la Bucuresti cu cel din Ungaria dar sa nu uitam ca sunt destule circuite stradale in lume. Te-ai gandit sa dansezi in jurul focului ca sa alungi ploaia, care are acelasi efect in orasul asta de cacao cu oameni la fel care intra pe portocaliu/rosu in intersectie? Oare pe celelalte circuite stradale din lume (Pau, Macao, Monaco, cele din Statele Unite, cele din Japonia) nu se aglomereaza traficul? Cred ca da, dar ei gandesc in perspectiva, nu cu ochelari de cai pe ochi. Crezi ca romanii (adica cei din Roma) sunt idioti de vor Formula1 pe strazile din oras? Cauta pe google si vei avea confirmarea ....
    9 3
  • cine are recordul pt cel mai lung carnat ?
    se vorbea despre faptul ca bloca circulatia, pt ca evenimentul avea loc pe drumurile publice....dar daca ma gandesc bine, se circula foarte bine in bucuresti si cu competitia asta. Ce sa mai blochezi , cand tot orasul este blocat ?Mai mare tevatura despre "aglomeratia" pe care o produce cursa asta faceau aia de la tv , poate din exces de zel, poate din lipsa de subiecte.
    Prin faptul ca Bucuresti a pierdut organizarea evenimentului , in favoarea ungurilor, nu poate decat sa aduca prejudicii de imagine, de incredere pe viitor ca se va mai putea organiza ceva pe-aci.
    dupa ce ca neamtul ala , platea TOT, GATA au spus cei in masura.....pt ca sigur nu le iesea lor mai nimica din chestia asta.
    Aport de capital de imagine ? ca sunt si multi pasionati de automobilism intr-o tara de manelisti, imbecili si conducatori ca astia.
    FIA GT nu mai este ce era inainte, a pierdut din popularitate in detrimentul altor competitii, dar si asa era un eveniment automobilistic, atragea atentia , se facea PUBLICITATE, se cheltuiau multi bani in orasul asta . Era un circuit apreciat de piloti, un circuit atipic , interesant.
    Pacat ....anu' trecut am stat toata ziua in caldura aia ca sa vad cursele , si a fost ceva extraordinar....zgomotul motoarelor....
    Circuit niciodata nu o sa se construiasca intr-o asa tara.
    8 1
  • as21ro
    hmmm....
    ce pot spune...nu ma asteptam la asta din partea lu' Oprescu. Il credeam mai inteligent...Mult mai inteligent...dar m-am inselat amarnic.O astfel de competite aduce bani!Foarte multi bani la bugetul local! Cum poti scapa din mana o asemenea ocazie?Cei care vorbeau de aglomeratie, nu stiu ce vorbesc.Stau chiar in zona Palatului Parlamentului iar aglomeratia e aceeasi si cu circuit si fara.Cum spunea cineva mai sus, daca nu va convine traficul, aveti picioare, metrou, tramvai,etc...O sa ajungem de rasul curcilor.Va dati seama ce rad altii de noi? Oprescule! trezeste-te sau lasa-ne!
    6 2
  • Retardoromania
    @#$%^^& *&^%$#@! in Oprescu si in toti care percep FiaGT ca fiind "zgomot" si "aglomeratie".

    Mi-e scarba de poporul si tara unde m-am nascut fara sa vreau.
    RETARDO-ROMANIA!
    6 3
  • Hunter
    Aiurea treaba asta cu anularea cursei...probabil astia de la primarie nu aveau chief sa se apuce de strans maidanezii care se perindau pe circuitul amenajat din Bucuresti.
    Bine a punctat cineva mai sus ca acest eveniment era o sursa de venit mare atat din punct de vedere turistic, ca se umpleau hotelurile si plus ca baga si primaria ceva bani in buzunar.
    Muta cursa la Budapesta.....foarte tare !!! Si uite asa se continua faza aia cu incurcatul Bucurestiului cu Budapesta, din simplul motiv ca unii destepti nu stiu sa profite de anumite evenimente care sa ne mai ridice un pic din punct de vedere al recunoasterii.

    Veci pururi nu o sa se faca nimic la noi in tara calumea...de ce ?! Pentru ca din orice, cineva trebuie sa scoata bani. Nici pista de formula 1, ca ar veni careva sa cumpere terenu ieftin si pe urma sa il dea scump, nici baze sportive, nici autostrazi ... nici NIMICA !!! Totul trebuie sa fie o afacere, o invarteala, si in rarul caz in care nu este, cineva o da cu bata in balta, exemplu, anularea cursei asteia.
    Azi maine poate se anuleaza si cursa aia de barci de la mare, daca nu cumva s-a anulat deja, nu sunt in tema cu treaba asta, pe motiv ca se fac valuri si se deranjeaza algele si pitipoancele si cocalarii care isi parcheaza masinile pe plaja nu mai pot face baie.
    TARA DE NIMICA cu NISTE OAMENI CARE SE DAU DREPT CONDUCATORI DE NIMICA !!!!!!!
    8 2
  • Oxigen
    oxigen@rol.ro
    Toate cursele stradale din lume NU sunt in centrul orasului!
    Sunt zone de agrement langa periferie, porturi, zone oricum turistice.
    Si in FIECARE caz de cursa stradala exista drumuri alternative.
    Roamania are 2 autostrazi - A1 si A2 - si legatura dintre ele este Piata Unirii!
    Daca considerati ca asta e o competitie internationala - va rog mergeti ACUM la Academia Romana (stiti macar unde e aia???) sa vedeti ce betoane si gunoaie internationale stau de ani de zile acolo.
    Poate intelegeti!
    Mutati-l la Vitan pana la Catzelu ca e loc destul!
    1 10
  • Vladones
    tara de 2 lei
    Bine ca la Monte Carlo nu se mai plange nimeni. Nu a luat spaga necesara, probabil de aici problema. Mai bine privam orasul de multi bani si de un eveniment international, nu? Numai pe furat si spagi sunt pusi toti!
    6 0
  • Bogadan
    mare dobitoc. unii chiar nu gandesc...
    6 0
  • primar prost
    dak nici acuma atunci cand????
    5 1
  • un om revoltat
    ne afundam
    Pai normal ca nu a vrut Oprescu. Nu gratis cel putin. Si normal ca organizatorii si-au bagat picioarele si au plecat ca oricum bani nu prea ieseau din bilete si au preferat sa se duca la unii mai civilizati pe bani mai buni fara sa mai dea spaga doar pentru ca Bucurestiul are un nou stapan si isi vrea partea. Mare pacat, am fost la ambele curse si a fost un eveniment memorabil, acum o sa dau bani pe mancare/cazare unor straini cand voi vrea sa vad o cursa.
    4 1
  • Bethurbazal
    Opinie
    @Adrian din Arad
    Draga Adriane pentru un circuit de Formula 1 iti trebuie un teren cat un sfert din Arad. Apoi iti trebuie o gamada de bani sa-l faci cu toata infrastructura aferenta. Iti mai trebuie si o sumedenie de hoteluri cat nu au Aradul, Timisoara, Oradea, Deva si Resita la un loc (am pus orasele mai apropiate). La Bucuresti competitia FIA GT era mai usor de organizat si nici nu era asa costisitoare nefiind una de prim plan. Si iata ca si asa s-au gasit unii sa se opuna organizarii ei.
    1 1
  • poate il muta la sat!
    de ce nu il muta undeva la tara ca vreau sa ciordesc si eu o axea cu came pentru loganu meu sa ii mai dau cativa cai(nu ar avea nevoie daor numa asa)!
    0 3
  • FIA GT
    of of of , saracii sunt dezinformati , ce naiba sa faci , cineva trebuia sa le sopteasca la urece ca aici spaga vorbeste , batranelul a tot asteptat , a tot asteptat dar ei nimic , daca sareau si ei cu vreo 100.000 euroi pe sub masa organizau in continuare ," RRomania , land of spaga"
    4 1
  • gashka de golani
    Perfect de acord cu illy, dadeau o spaga domnului "dr." faceau cursa si organiza doamna Ritzii un spectacol cu Eba Proconsul si Unqu sapro de vreo 600.000 de euro si totul era perfect. Lasand gluma la oparte, situatia e trista pentru ca toata ( dar absolut toata ) clasa politica e formata din shpagari, fripturisti, fosti activisti de partid si incompetenti pe alocuri si semianalfabeti ( vezi M Vanghelie, GG Becali, E Basescu ). Viitorul nu e roz deloc.
    5 1
  • satulderomania
    "Felicitari"
    Foarte bine a facut Primaria !!! Or sa fie fericiti domnii cu "CREIER" care se bucura ca nu se mai blocheaza traficul si vor avea loc sa-si parcheze bolizii linistiti.
    O sa ramanem o tara de redusi ,de mediocrii, ABJECTI...daca nu putem sa intelegem importanta unui eveniment de asemenea anvergura ce pretentii sa mai avem.
    Ne meritam SOARTA domniilor @crisitian & @alexandru.
    2 1
  • Lafeldesatulderomania
    BINE MAAAA
    Ce vreti ma defapt de la o tara ca "r"omania, unde ratingu e facut de romica si cornel nikita magda si roxy manelista ....asta ne e locul ...auzi circuit de gt ....bagati ma un concert cu mirificu fermecatoru bla bla ..si ceva marlanie care prinde la public si sa vedeti ce o sa mai fie lumea multumita si la pariu ca o sa vina si cristian si alexandru (soferi pe duba) care sunt deranjati de circuit dar merg cu maneau la maxim pe strada ca de ....e jmecheri.
    3 1
  • dragos
    no coment
    nu sunt din Buc. dar dup mine veneau f muti bani din aceasta competitie si ma gandesc la: hoteluri, taxi, restaurante, etc. ''da na poate asa intram si mai grav in criza'' dak organiza competitia, nu ajuta venitu tarii indirect ci il slabea(pt cei ce nu inteleg ce am spus mai sus e retoric), de ce nu se org asa ceva in sv de ex k aici dak sar org nu cred k s-ar plange cineva k '' vai matusa ii zgomot ". oamenii chiar ar fi bucurosi. ar castiga si hotelieri si primaria si altii restaurante, hoteluri si in primul ranmd oamenii. k banuiesc k se fac ceva investitii in infrastructura. A si dak kuiva nu ii convine ce am spus sa ma dea in judecata :)) :d
    1 0
  • eustake
    ratat
    Doamne, ce ratat mai esti Oprescule! Sa te vad intins pe trecerea de pietoni!
    1 0
  • ovidiu
    oprescu
    indivizii gen Oprescu ne trag inapoi!

    ii urez sa
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru