Carnatul

Uneori, avem tendinta de a dori sa demonstram cu tot dinadinsul ca suntem extrem de prosti. Foarte prosti. Exagerat de idioti.

Acum doi ani, in 2007, in Bucuresti se organiza pentru prima data dupa multi ani o competitie de motorsport aflata sub egida FIA. Era o etapa FIA GT, a doua competitie de circuit ca importanta in calendarul Federatiei Internationale de Automobilism, dupa Formula 1. In anul de gratie 2009, Sorin Oprescu a realizat insa dezideratul tuturor celor cinci pensionari si sapte taximetristi deranjati de faptul ca, intr-un weekend dintr-un an, Romania aparea pe harta lumii. De faptul ca Bucurestiul insemna in sfarsit ceva pentru sportul mondial. Primarul ales anul trecut a interzis organizarea competitiei in 2009.

De altfel, Oprescu a facut ce face de cand s-a instalat pe scaunul de primar: interzice si demite. Asta pentru ca singurul lucru constructiv pe care l-a facut, un carnat lung pentru Cartea Recordurilor, a fost depasit in lungime dupa cateva saptamani de polonezi.

Atunci cand am aflat, anuntat de unul dintre bunii mei prieteni din presa auto, a fost pentru prima data de cand sunt jurnalist cand lacrimile mi s-au innodat in gat. Aveam sansa de a iesi in fata, de a face ceva, de a vedea o competitie adevarata la noi acasa.

Acum, intr-un weekend insorit din august, in loc sa simtim parfumul unor GT-uri adevarate, vom sta la umbra urinei de caine si vom cugeta la faptul ca un carnat ne-a scos in lume. Si ca altul ne-a scos din lume.

5 comentarii la “Carnatul”

 1. Adrian din Arad spune

  Si cand s-a interzis in Arad sa se faca circuit de F1 … cum crezi ca m-am simtit ??? Am avut si noi o serie de investitori care erau dispusi sa il faca pentru a creste turismul la noi in tara … si uite … pe langa faptul ca au interzis (de fapt bagat bete in roate, da’ ii aceeasi Marie) acum isi bat joc si de ce era in Bucuresti … care de bine de rau macar era o competitie motorsport la nivel mondial si care aducea o bruma de publicitate pozitiva tarisoarei noastre … uite cum ajungem sa o dam in bara din nou, si din nou, si din nou … acum urmeaza sa ne dea afara din UE …

 2. Cilly spune

  Un carnat de primar, care se viseaza salam, presedinte de tara.

 3. Oxigen spune

  Ca au interzis sa faca ceva nou e una, ca a interzis sa nenoroceasca oamenii si drumurile publice e cu totul altceva.
  Voi vedeti la televizor competitia – sau veniti la curse. Ce e INAINTE si ce ramane DUPA nu vedeti!
  Nu vedeti saptamanile cat orasul e blocat ca e deviata circulatia, nu vedeti dezastrul din fata Academiei Romane, nu vedeti putina vegetatie distrusa.
  Iar de “nivelul mondial” al competitiei – aveam si noi o premiera – cursa cu obstacole caini vagabonzi!

 4. DavE spune

  Imi aduc aminte ca ma mai uitam la TV in perioada alegerilor pentru primarie si toata lumea era extaziata cand se vorbea despre Oprescu si toti il priveau ca pe un salvator. Ce mult isi doreau ei sa castige Oprescu si ce sperante se cladeau! Dupa ce a castigat, a inceput sa faca ce fac si ceilalti care au puterea…nimic.

 5. illy spune

  eu ma intreb doar un singur lucru , oprescu oare realizeaza ce a facut? cred ca nu , probabil se mira si acum de ce toata presa e calare pe el , el nu e vinovat , e mama natura care l-a facut asha