Opel integrează Apple CarPlay şi Android Auto pe noua generaţie Astra

de Mircea Meșter
Joi, 28.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toamna acestui an va fi foarte importantă pentru Opel, care va lansa o nouă generaţie Astra. Iar pentru a sublinia evenimentul, Opel anunţă integrarea Apple CarPlay şi Android Auto pe noul său model.

General Motors va începe în acest an o ofensivă tehnologică majoră, urmând să-şi doteze din toamna lui 2015 majoritatea modelelor pe care le comercializează mărcile din grup cu posibilitatea integrării telefonului prin Apple CarPlay şi Android Auto.

Dacă în SUA vorbim de o gamă foarte largă de modele care vor avea un sistem multimedia adaptat pentru a găzdui aplicaţiile dezvoltate de Google şi de Apple, Europa se va mulţumi cu modelele mărcii Opel, care după retragerea Chevrolet a rămas singurul reprezentant al grupului american pe Bătrânul Continent. Iar prima maşină care implementează Apple CarPlay şi Android Auto va fi noua generaţie Opel Astra, care va vedea lumina zilei în această toamnă, la Salonul Auto de la Frankfurt.

Prin Adroid Auto sau Apple CarPlay, posesorii telefoanelor care folosesc sistemele de operare dezvoltate de Google şi Apple vor putea "vedea" pe display-ul central al maşinii o "copie" adaptată a ecranului telefonului. Astfel, aplicaţiile compatibile de pe telefon vor fi redate şi pe monitorul din maşină, iar acestea vor putea fi accesate uşor, prin funcţiile touch ale ecranului.

După integrarea pe noua generaţie Astra, Opel va implementa legătura dintre telefoanele Android/Apple şi maşină şi pe alte modele din gamă începând cu anul 2016.

Apple CarPlay şi Android Auto vor fi compatibile în gama Opel cu modelele Meriva, Mokka, GTC Astra actual, Astra Sedan actual, Zafira Tourer şi Cascada.  

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru