Peugeot Boxer facelift: dotări şi forme noi pentru utilitara franţuzească

de Sebastian Toma
Marti, 22.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peugeot a aplicat o restilizare în gama sa de utilitare, îmbunătăţind modelul Boxer. Pe lângă noua parte frontală şi interiorul modernizat, modelul franţuzesc este oferit şi în compania unor dotări precum sistem de navigaţie cu ecran tactil şi cameră video pentru marşarier.

Esential 500 de mii de cicluri de deschidere a uşilor glisante au fost realizate de roboţi în laboratoarele PSA pentru a testa durabilitatea modelului utilitar.
3 versiuni de ampatament şi tot trei versiuni de înălţime sunt oferite în gama Peugeot Boxer facelift.
1.42 metri este lăţimea minimă a spaţiului de încărcare al lui Peugeot Boxer. Cea mai lată versiune are un spaţiu de încărcare lat de 1.87 metri.
Peugeot a aplicat o restilizare în gama Boxer, aplicând partea frontală a noilor modele şi pentru utilitara sa. Primul lucru pe care îl observăm este noua parte frontală, care prezintă o interpretare utilitară a identităţii de marcă a Peugeot, completată de un set de blocuri optice cu LED-uri. Lista de dotări opţionale este acum mai lungă, utilitara de la Peugeot putând fi echipată cu dotări precum sistem infotainment cu navigaţie şi ecran tactil, cameră video pentru marşarier, senzori de parcare spate, tempomat, limitator de viteză şi sistem audio cu DAB.
Indiferent de dotările alese, Peugeot Boxer poate fi comandat în trei configuraţii diferite de ampatament, trei configuraţii diferite de înălţime, patru lungimi diferite şi opt tipuri de caroserie, formând o gamă care asigură un volum de încărcare situat între 8 şi 17 metri cubi.

PSA Peugeot-Citroen va înjumătăţi numărul de modele din gamă pentru a reveni la profit

În plus, francezii au întărit structura caroseriei pentru a mări rigiditatea, uşile glisante au mecanisme noi şi sunt mai rezistente, sistemul de frânare a devenit mai performant, iar suspensia modelului a fost modificată. Gama de motorizări Hdi de 2.2 litri are un sistem de injecţie revizuit, iar versiunea de 130 CP prezintă şi un sistem Start-Stop, alături de care promite cel mai bun consum de carburant din segment. Constructorul ne asigură că Boxer facelift oferă mai mult rafinament, precum şi un plus de durabilitate, caracteristici obţinute în urma celor 2.5 milioane de kilometri (rulaj cumulat) parcurşi de prototipurile aferente versiunii restilizate. Testele de fiabilitate au inclus diferite faze, cum ar fi 1.500 de ore la temperaturi cuprinse între -20 şi +40 grade Celsius pentru a verifica modul în care aceste temperaturi afectează comportamentul vehiculului.

Ecranul tactil cu diagonala de 5 inch este singurul de acest gen din segment.

În timp ce unele dotări menţionate mai sus sunt opţionale, Peugeot Boxer facelift prezintă conexiune Bluetooth în standard, port USB pentru sistemul audio în standard, geamuri electrice şi elemente de siguranţă precum ABS, ESP şi EBA. Sistemul ESP include funcţia de control adaptiv al încărcăturii, controlul tracţiunii şi asistenţă la pornirea în rampă, iar unele versiuni primesc în standard sistemul de monitorizare a presiunii în pneuri şi sistemul de avertizare la părăsirea benzii de rulare.

Sistemul Grip Control este oferit opţional şi are o funcţie de asistenţă la coborârea pantelor.

Gama de motorizări are cinci propulsoare diesel, toate cu filtru de particule, care asigură între 110 şi 180 CP. Vârful gamei este o unitate Hdi de 3.0 litri, care oferă 180 CP şi 400 Nm. Doar versiunea de 130 CP a motorului HDI de 2.2 litri este oferită în compania tehnologiei Start-Stop, aceasta fiind opţională.

Via Peugeot

Comentarii (1)

  • HECTOR
    navigatia chiar era cazul s-o puna...cei care folosesc astfel de masini o sa se bucure...se stie de ce.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru