Planuri pentru o taxă de circulație pe autostrada București - Ploiești: 34 lei pentru 100 kilometri

de Daniel Popescu
Joi, 30.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autoritățile propun o taxă de circa 34 de lei pentru 100 de kilometri care să fie implementată pe autostrada București - Ploiești începând din 2019, astfel că șoferii ar urma să plătească aproximativ 21 de lei pentru a parcurge distanța de 62 de kilometri.

Guvernul a adoptat în această săptămână studiul de fundamentare pentru proiectarea și construcția autostrăzii Ploiești - Brașov, care va fi realizată printr-un parteneriat public-privat.

Întrucât o parte dintre fonduri vor proveni din mediul privat, circulația pe această autostradă va fi taxată, iar documentul oficial include și primele propuneri concrete în această direcție.

Interesant este însă că propunerea din studiu este ca taxele să se aplice încă de anul viitor și pe tronsonul București - Ploiești, aflat deja în exploatare.

Astfel, propunerea este ca taxa pentru autoturisme să fie de 6.3 euro + TVA (aproximativ 34 de lei la cursul actual) pentru fiecare 100 de kilometri parcurși. În condițiile în care autostrada București - Ploiești are 62 de kilometri, taxa de utilizare a acestui tronson ar urma să fie de circa 21 de lei.

"Taxa de utilizare a autostrăzii care va fi plătită de un autoturism la 100 km de autostradă parcurși este limitată la 6,3 euro fără TVA şi poate fi supusă indexării la data de 1 martie a fiecărui an cu rata de creştere a salariului mediu net din anul anterior.

Nivelul tarifului perceput este stabilit în funcție de distanța parcursă de vehicul", se precizează în studiul menționat.

Pentru moment, taxa reprezintă doar o propunere, astfel că introducerea efectivă a acesteia are nevoie de aprobări suplimentare din partea autorităților.

Via Hotnews

Comentarii (11)

  • Edikkk
    Votaţi PSD!!!

    Ei pun o taxă pentru o stradă DEJA CONSTRUITĂ !!

    De ce? Au incluso în proiectul "Bucureşti Braşov" public privat...

    Public o construieşte şi privat o taxează !!

    Au avut bani de la Banca Mondială, dar nuuuu o fac cu PPP adică o porcărie.
    29 7
  • @Edikkk: Mai bine ii votam pe cei de la PNL si nu s-ar construi nimic, dar Orban ar avea bani de-o vila. Taxa de mai sus nu este inca oficiala... sunt doar discutii, mai bine asteptam sa vedem cum se vor desfasura. De USR nu zic nimic aia sunt de umplutura.
    6 42
  • @lol, stii tu sigur ca nu s-ar construi nimic. Asa ai auzit la televizor ?
    La cati bani a spart PSDul ar trebui sa avem vreo 100 de autostrazi.
    Singurul lucru la care exceleaza PSD ul e la furat. Sa ne aducem aminte de contractul Bechtel care a fost "pierdut" nu care cumva sa se afle cominsioanele mentionate in el. Banii au fost dati, autostrada nu a fost facuta si Bechtel nici macar nu poate fi trasa la raspundere pt ca au respectat contractul. Acel contract a avut ca scop unic incasarea de comisioane.
    28 6
  • pt lol :

    Sa ne aducem aminte d mega vizionarul Dan Sova,care in 2015 cand era la in guvernul Ponta,promitea ca pana in 2017 (Adica in doar 2 ani )tara noastra va avea peste 3000km autostrada construiti :)))).Cine minte mai mult si mai bine decat PSD ?Cine a furat sau fura mai mult ?
    25 4
  • Pai tronsonul respectiv e oricum la un nivel de trafic mult inferior fata de asteptari. Sunt anumite ore in care e chiar "sinistru" de goala acea autostrada. Si tot asa o sa ramana atata timp cat ajungi mai repede si basca si consum mai mic pe DN1/Centura Ploiesti. Si acu' vor sa puna taxa !?!? Oamenii astia chiar traiesc intr-o "lume paralela".
    16 4
  • @Seth: PDL-ul n-a construit nimic. PNL-ul la fel, macar astia de la PSD au terminat cativa km. Dar nu-i mai usor sa mintim decat sa spunem adevarul?

    Si da stiu foarte bine cat s-a construit pentru ca cu asta ma ocup nu cu spartul semintelor ca tine. Orice roman prost stie sa arunce cu seminte in altii dar cand vine vorba de discutat despre orice cu argumente se face liniste. Si n-am zis ca PSD-ul este bun, am spus doar ca astia de la PSD macar au facut ceva din ce au zis, PNL-ul si PDL-ul n-au facut realmente nimic. Din pacate toata clasa politica este de foarte slaba calitate, incepand cu presedintele tarii.

    Am fost si eu la licitatii, stiu cum sta treaba. Am vazut lucratorii care se fac ca muncesc asa ca sa treaca timpul, n-am vazut lucratorii care sa isi faca treaba, aia-i problema. Generatiile noi sunt slabe calitativ, prosti si ignoranti de mic. Da evident au telefoane scumpe si cat atat, nu se pricep la nimic altceva.

    Este foarte usor sa vina pe altii pentru problemele noastre (si ale tarii evident) dar problema reala suntem noi ca natie, este foarte slab materialul genetic. Ceausescu punea oamenii la munca, romanii nu muncesc de placere, n-au gena asta si nu inteleg ce inseamna o munca de care sa fii mandru.
    8 17
  • Cum sa fii strain ca un turist la tine in tara: sa te nasti in Romania, si sa platesti ca sa stai la plaja Romaniei, sa mergi pe autostrada Romaniei, sa mergi la pescuit la orice apa a Romaniei...

    Sa ne asteptam si la taxe de mers pe trotuar, cand o sa ajungem atat e saraci incat va trebui sa ne construiasca strainii trotuarele si isi vor recupera banii taxand pe cei care isi permit sa iasa din casa...
    8 4
  • Cel mai corect ar fi sa plateasca lumea rovinieta.
    Normal tot ce s-a construit dupa intrarea in UE trebuia facut cu fonduri , deci fara taxe suplimentare.
    Daca platesc si rovinieta si taxa de autostrada si taxa de pod--
    Pai nu fac mai bine concediul in Ungaria?
    4 1
  • pezede...&lol
    Si asa e goala porcaria aia de autostrada. Ar fi de platit pentru Pitesti -Sibiu, prin munti dar nu cred ca o mai apucam...
    Sper sa se rupa insa "pisica" cat mai repede, ORI/ORI !
    5 0
  • PDL n-a construit nimic? Toate loturile din A1 între Sibiu și Nădlac au fost demarate (câteva deblocate) într-o perioadă de criză în care România trebuia salvată de catastrofa numită Moliceanu (sprijinit de P$D), care o adusese iresponsabil pe marginea prăpastiei.
    Puțina brumă de prosperitate strânsă în perioadele în care ciuma roșie nu e la butoane e repede risipită ori populist ori hoțește când sictirul votanților și masa asistaților îi aduc pe mafioți din nou la putere.
    Cum poți deschide gura despre ce ”a făcut” P$D, când din 2012, de la revenirea lor la furat, mai mult au fost terminate bucăți de autostradă începute anterior? Au blocat intenționat ani de zile Sibiu-Pitești, centura București așteaptă să fie gata, sunt încă loturi neterminate pe Lugoj -Deva, cu Târgu-Mureș-Iași bat pasul pe loc......iar ei plimbă mincinos cariocile pe hârtie pe la Craiova, Alexandria sau pe unde mai trebuie amăgit electoratul lor de asistați și manipulați.
    Degeaba oi fi fost pe la licitații dacă ne vorbești de președinte, clanul infractorilor e la butoane de aproape 7 ani, rezultate aproape 0 dar ne amăgim că ”au făcut”.....bun așa.Mai sunteți de-ăștia mulți care votați?
    7 2
  • Pai nu e deja de cativa ani taxa de 7 eurocenti pe litrul de carburant pentru a se face investitii in intrastructura? Din ce s-a strans deja, nu am auzit sa se faca macar o autostrada. Unde sunt banii? Deci taxe pentru autostrazi cat mai multe si autostrazi ioc.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru