Prețul mașinilor și cel al benzinei scad din 1 ianuarie 2016 datorită micșorării TVA

de Sebastian Toma
Joi, 25.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Camera Deputaților a aprobat pe articole noul Cod Fiscal. De la 1 ianuarie 2016 va fi redus TVA-ul de la 24 la 19 procente, iar acciza pentru carburanți de 7 eurocenți pe litru va fi eliminată.

Esential 5 la sută este reducerea TVA-ului odată cu 1 ianuarie 2016.
Codul Fiscal 2016 a fost adoptat de Camera Deputaților și va intra în vigoare de la 1 ianuarie, după ce Președintele va promulga legea și aceasta va fi publicată în Monitorul Oficial. Principalele modificări relevante pentru automobiliști sunt reducerea TVA de la 24 la 19% și eliminarea accizei la carburanți de 7 eurocenți pe litru. Reprezentanții Guvernului spun că măsurile vor avea efecte bune în economie și vor sprijini investițiile și consumul. Noul Cod Fiscal și de procedură fiscală prevede și majorarea taxelor locale, deci anumite impozite ar putea să crească.

Constantin Stroe: "Maşinile noi ar trebui vândute fără TVA, pentru stimularea pieţei"

Reducerea TVA cu cinci procente va duce la ieftinirea tuturor produselor de pe piață, inclusiv a autovehiculelor. FMI și Comisia Europeană nu sunt de acord cu reducerea TVA-ului, pentru că aceasta va crea coluri de venituri la bugetul statului, ceea ce va aduce un deficit bugetar de 3.5 procente, peste normele convenite cu finanțatorii străini.

Pe de altă parte, analiștii economici afirmă că economia funcționează diferit și că diferența va fi compensată prin încasări mai mari din impozitul pe profit și din creșterea volumelor de vânzări.

Acciza suplimentară introdusă în preţul carburanţilor a redus încasările ANAF şi consumul intern

Urmareste Automarket
Acciza de 7 eurocenți pentru fiecare litru de carburant, programată să fie eliminată de la 1 ianuarie 2016, ar trebui să ducă la reducerea prețurilor carburanților. Rămâne de văzut dacă lanțurile de stații de alimentare cu carburanți din toată țara vor modifica prețurile în consecință sau dacă vor face noi scumpiri odată cu anul nou, așa cum ne-au obișnuit în anii trecuți.

ANALIZĂ: Benzina din România, cea mai ieftină din UE, dar în curs de scumpire

Via Digi24 | Sursă foto

Comentarii (11)

  • si cu ce va fi inlocuita? ;-)
    28 0
  • Tu stiu daca vor avea efect imediat dara aceste masuri liberale la nivel macroeconomic sunt binevenite. Totusi raman doua bube:
    1. Lipsa investitiilor (in domeniul auto prin lipsa de investitii in constructia de autostrazi si drumuri in special, dar si prin incapacitatea de a atrage un al 3-lea constructor care sa isi deschida o uzina in Romania)
    2. Coruptia...
    18 0
  • Si daca de la anul se va reduce si TVA-ul, sau mai bine zis acesta va reveni la valoarea de 19 %, oricat am vrea sa fim de critici, trebuie sa recunoastem ca se intampla totusi si lucruri bune in Romania. Asta, desigur daca acceptam faptul ca revenirea la normalitate este un lucru bun.
    16 2
  • Si daca de la anul se va reduce si TVA-ul, sau mai bine zis acesta va reveni la valoarea de 19 %, oricat am vrea sa fim de critici, trebuie sa recunoastem ca se intampla totusi si lucruri bune in Romania. Asta, desigur daca acceptam faptul ca revenirea la normalitate este un lucru bun.
    4 0
  • Pai cum domne', acciza aia de 7 eurocenti va fi eliminata?!Pai si noi de unde vom mai face autostrazi?Ca doar dl. Ponta ne promite autostrazi mai ceva ca in China din acciza aia minune.
    11 2
  • someone
    daca va scadea ca si la alimente ( unde dupa scadere TVA preturile chiar au crescut ) atunci spun nu, multumesc domnilor politicieni. si va dedic cateva piese de la BUG Mafia si Parazitii.
    acciza de 7 eurocenti de ce scade din 2016 si nu de maine? mi-ar placea o explicatie obiectiva si multumitoare pentru noi toti , cei ce o platim
    8 4
  • ia sa ne mai lase in pace ue, comisia europeana si altii,ca ne-am saturat de ei pana-n gat. ia valea din Romania.
    8 4
  • TVA-ul va fi redus cu cinci puncte procentuale si nu cu cinci procente Exista o diferenta. ;)
    8 4
  • daca voteaza din nou romanasii pe Blaga&co(PDL/PNL) o vor creste la 25%. :)
    totusi, de 10 ani unde se duce acciza de 50%?
    5 5
  • Tot scrieti ca ieftineste cu x bani litru...dar de cate ori se scumpeste ?
    3 0
  • Dar masuri de genul impozite foarte mari pentru exportul de resursa bruta cand vedem si noi??????????????????????????
    Nu vi se pare penal ca noi sa exportam resursa bruta gen , petrol lemn care se prelkucreaza in fbricile din Austria ?????????????????????
    PONTAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaa cand o sa iei si tu o masura economica buna???????????
    Punele dracu 90 % impozit pe resursa bruta ca sa dezvolti economia pe orizontala , romanii creeaza locurii de munca in Austria pentru austrieci nu pt romanii.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru