Majorarea accizei la carburanți ar putea fi eliminată: Comisia de buget a Senatului a anulat scumpirile de 0.32 lei pe litru

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Marti, 26.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Comisia de buget din Senat a eliminat articolul de lege care prevede majorarea accizei la carburanți, însă decizia trebuie adoptată prin vot de Parlament pentru a intra în vigoare.

Guvernul a decis la sfârșitul lunii august să mărească semnificativ accizele pentru carburanți în două etape. Prima majorare în valoare de circa 0.16 lei pe litru a intrat deja în vigoare începând din 15 septembrie, iar o mărire similară este așteptată pentru 1 octombrie.

Cu toate acestea, într-o răsturnare de situație specifică mediului politic din România, Comisia de buget din cadrul Senatului a adoptat marți un raport la ordonanța 25/2017 prin care a fost operată majorarea. Astfel, articolul de lege care prevede majorarea accizei la benzina și motorina a fost eliminat.

Rolul Comisiei din buget este însă mai degrabă unul consultativ și, pentru ca eliminarea majorării accizei să intre în vigoare, ea trebuie aprobată prin vot și în cadrul Parlamentului. În acest context, nu există nicio garanție că parlamentarii vor vota conform deciziei luate de Comisia de buget a Senatului. În plus, nu este clar când va avea loc votul parlamentarilor pe acest subiect.

Prețurile la carburanți au început să crească imediat după anunțul din 30 august, cu dua săptămâni înainte ca majorarea accizei să intre în vigoare.

Decizia comisiei vine în aceeași zi în care autoritățile au anunțat că pregătesc o nouă formă de taxă auto, precum și modificări la impozitul pe mașini începând din ianuarie 2019.

Via News

Comentarii (2)

  • CRISTIAN
    S-o vedem si pe asta.... oricum pretul a sarit deja si fara acciza... greu sa mai dea inapoi... si de aici se rostogolesc toate... buna treaba au mai facut ... ca la noi... iti da cu o mana si iti ia de nu mai poti duce... sa fim "recunoscatori" ca nu e si mai rau... ca sigur se poate...
    0 0
  • nostraccizus
    O mare minciuna

    DA pe 1 oct pretul era 4,99 la benzina si 4,89 la motorina
    si azi 3 oct deja mai crescuse 5,03 benzina si 4,95 motorina.

    PS; In 2 saptamani sau o luna avem pretul umflat cu acciza.
    Va multumim !!!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru