Primul teaser pentru noul pick-up Mercedes GLT: conceptul prefaţează un model bazat pe Nissan Navara

de Daniel Popescu
Vineri, 21.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes va prezenta în 25 octombrie un concept de pick-up care anticipează lansarea unui model de serie bazat pe Nissan Navara, care s-a "încarnat" recent şi în Renault Alaskan.

Mercedes a anunţat recent că va lansa un pick-up în 25 octombrie, însă fanii vor fi probabil pe jumătate dezamăgiţi să afle că producătorul german a clarificat acum că, în realitate, vorbim doar despre un concept.

Informaţia a fost dezvăluită în cadrul unui teaser care prezintă şi forma generală a caroseriei conceptului, despre care se vehiculează că se va numi Mercedes GLT.

Teaserul confirmă de asemenea că noul concept va avea patru uşi. În plus, modelul de serie pe care îl prefaţează acest concept va fi bazat pe Nissan Navara, întrucât cei doi constructori sunt parteneri prin prisma legăturilor pe care le au cu cei de la Renault.

Urmareste Automarket
De altfel, inclusiv producătorul francez a lansat recent un pick-up pe aceeaşi platformă cu Navara, pe care l-a botezat Renault Alaskan.

Datorită legăturilor strânse cu Navara şi cu Alianţa Renault-Nissan, se anticipează că Mercedes GLT va utiliza aceeaşi gamă de propulsoare, compusă dintr-un motor pe benzină de 2.5 litri şi două unităţi diesel de 2.3 litri şi, respectiv, 3.0 litri.

Diferenţa majoră este că noul pick-up Mercedes se va adresa, cel puţin faza iniţială, pieţelor din America de Sud, Australia şi Africa de Sud.

Via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru