Proiect de lege: asigurările RCA și Casco vor putea fi vândute și de dealeri auto, firme de închirieri și bănci

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Marti, 25.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lista companiilor care pot intermedia asigurările de tip RCA și Casco va include și dealerii auto, firmele care închiriază mașini și băncile, potrivit unui proiect de lege.

România trebuie să transpună în legislația națională directiva europeană 97/2016 cu privire la distribuția de asigurări, iar Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a lansat un proiect de lege în acest sens.

Potrivit proiectului, lista companiilor care au dreptul să vândă polițe de asigurare, inclusiv RCA, va fi extinsă semnificativ. Astfel, băncile comerciale vor avea același statut ca și brokerii de asigurări și vor primi autorizare de la ASF pentru a deveni intermediari principali pentru asigurări de tip RCA și Casco.

Urmareste Automarket
În plus, asigurările RCA și Casco vor putea fi intermediate și de dealerii auto și firmele de închirieri de mașini fără să aibă autorizație de la ASF, în calitate de intermediari secundari.
Totuși, aceștia din urmă vor avea unele restricții, întrucât valoarea poliței de asigurare RCA sau Casco nu va trebui să depășească limita de 600 de euro pe an, adică echivalentul a circa 2.700 de lei.

Pentru a intra în vigoare, legea trebuie votată de parlament și promulgată de președinte, iar termenul stabilit este februarie 2018. Ulterior, legea va fi implementată efectiv după alte 12 luni, adică din februarie 2019.

Via Economica

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru