Proiect: Primăria Capitalei vrea să mărească tarifele pentru parcările publice. Un loc de parcare în centru va costa 10 lei pe oră

de Daniel Popescu
Luni, 11.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primăria Capitalei va vota luni un proiect prin care prețurile pentru parcările ublice vor crește semnificativ. În zona centrală, șoferii ar urma să plătească 10 lei pe oră, iar tariful se va dubla după primele două ore.

Primăria Capitalei va dezbate și va vota joi un proiect de hotărâre care are ca obiectiv creșterea semnificativă a prețurilor pentru parcările publice. În prezent, un loc de parcare într-o parcare publică din București costă în general 1.5 lei pe oră, însă Primăria anunță acum o împărțire a orașului în 3 zone distincte de tarifare.

Astfel, Zona O va acoperi centrul Bucureștiului și vizează în special 4 parcări publice: parcarea subterană de la Hotelul Intercontinental, parcarea subterană din Piața Universității, parcarea supraterană Cocor și parcarea supraterană Unirea.

Prețul pentru parcarea în aceste locuri sau pe străzile adiacente va costa 10 lei pe oră, iar începând cu a treia oră de staționare prețul se va dubla la 20 de lei pe oră. Tariful urmează să fie aplicat indiferent de zi și ora, însă prețurile sunt ridicate având în vedere că în prezent parcarea subterană de la Piața Universității este mai mult goală, în ciuda faptului că prețul actual este de 5 lei pe oră.

În schimb, Zona 1 este delimitată de străzile Piaţa Victoriei – Iancu de Hunedoara – Polonă – Şincai – Mărăşeşti – Berzei – Buzeşti, iar în parcările publice din aceste zone un loc e parcare va costa 5 lei pe oră în intervalul 06:01 - 18:00 și 2.5 lei pe oră în intervalul 18:01 - 06:00.

Zona 2 este aflată între Zona 1 și periferia orașului, iar aici tarifele vor fi cele mai scăzute: 2.5 lei pe oră în timpul zilei și 1.5 lei pe oră pe timp de noapte.

Chiar dacă va fi aprobat în ședința de joi, nu este încă clar de la ce dată ar urma să se aplice noile tarife.

Via Hotnews

Comentarii (12)

  • mircea badea
    era si timpul.

    totusi sa blocheze toate masinile parcate neregulamentar, inclusiv alea aiurea pe trotuar.
    6 6
  • Bun. Pai asta ar insemna ca la munca, marea majoritate va merge cu metroul. Ca nimeni nu e nebun sa dea cel putin 500-600 de lei/luna doar pe parcare, ca sa mearga cu masina in centru. Aici companiile petroliere cred ca vor avea un cuvant de spus. Iar asta inseamna ca transportul in comun va fi si mai sufocat, mai ales metroul. Sa te tii atunci cozi la statiile de metrou, inca de la suprafata. :))
    Astia ar face orice ca sa nu faca ce avem nevoie: mai multe parcari, mai multe benzi pe sens acolo unde se poate, mai multe mijloace de transport in comun curate si confortabile, o mai ampla dezvoltare a rutelor ratb etc.
    16 1
  • 10 lei pe ora???? exorbitant......chiar si la un salar de 1000 euro..
    Asta e bataie de joc fata de omu de rand care debea isi permite sa intretina o masina...In Sibiu e 50 de bani ora/parcare......un pret oarecum minuscul.....insa 10 lei pe ora??? ala e pret de New York si Dubai oameni buni....
    9 5
  • daca pui la socoteala combustiblul + parcarea in maxim 2-3 luni faci banii de o trotineta electrica
    13 1
  • Ce ma bucur ca nu traiesc in groapa de gunoi numita Bucuresti. Ce fain e intr-un orasel mic unde ai loc de parcare de fiecare data, nu te doare capul de nimic. Drumurile libere. Orasele mari sunt in general mizerabile din toate punctele de vedere. Nu fac bine sanatatii, nici fizice, nici mentale. Salvati-va cat mai puteti.
    13 5
  • @Sam93

    Eu stau intr-un oras mic, dar nu ma bucur de aceste avantaje, sunt foarte multe masini, deci depinde prin ce zone esti, pe la mine este aglomerat si-n comune, toata lumea are masini :).
    4 0
  • Octavian
    ok, marim pretul dar cu parcagii facem ceva?
    10 0
  • Dupa ce si-a adus moastele langa birou,tzatza Firea si-o fi dat seama ca bucurestenii au nivelul de trai la fel ca fam Pandele, sau ca elvetienii.Nici in Elvetia nu e asemenea pret la parcare,
    12 0
  • Bun, hai să zicem că se scumpește parcarea. Dar unde se duc banii noștri? Aici e problema. Fireo, se aude? Iar ai pus-o de o escrocherie cu Daddy!
    8 1
  • Claudiu
    La fel au facut si in Cluj-Napoca, au marit de la 2 la 5 lei pe ora in zona centrala cu timp limita de 3 ore. Nu a rezolvat deloc problema parcarilor atata timp cat nu se verifica zilnic fiecare straduta si nu se verifica tichetele. Daca platesti 30 min, poti sa stai toata ziua. Lumea continua sa parcheze gratis pe trotuare si in zone cu oprirea interzisa. Nu s-a eliberat zona centrala si nici nu gasesti locuri de parcare.
    3 0
  • masina in bucuresti nu este o necesitate pentru multi care prefera sa stea in trafic triplu fata de cat fac ca sardeaua in metrou, eu intru in categoria sardea si fac maxim 10k/an cu masina. Cand o sa dea drumu si la metrou in drumul taberei o sa fie si mai aglomerat la metrou, sa impuna prin lege sa bage ture flexibile la munca intre 8 si 10 AM, poate asa se mai schimba ceva.
    1 0
  • mie unu imi vine sa rad... daca esti sarac, stai in puii mei cu masina acasa la tine in ''provincie''... sarantocule.. HAHAHA
    1 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru