PSA Peugeot-Citroen anunţă lansarea unui nou model DS în segmentul mic

de Bogdan Mirică
Marti, 24.02.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul francez PSA Peugeot Citroen a anunţat că va produce un model premium de clasă mică într-una din uzinele sale din Franţa. Acesta va lua naştere sub brandul DS, dar nu va înlocui actualul DS3.

Grupul francez PSA Peugeot-Citroen a anunţat oficial producţia unui model complet nou în cadrul uzinei din Poisy Franţa. În comunicatul oficial se arată că modelul este unul premium, de segment B. Asta înseamnă un produs de clasă mică al gamei DS, afirmată deja ca un brand de sine stătător, cu propriile showroom-uri, diferite de cele ale Citroen.

Marca DS va deschide propriile reprezentanţe în Europa: 50 de dealeri în 2015

Deşi publicul ar fi tentat să creadă că noul model aşteptat să fie produs la Poisy ar putea fi un înlocuitor pentru DS3, PSA a lămurit rapid lucrurile. Nu este vorba despre o nouă generaţie a mezinului DS, ci despre un model cu totul nou, care ar urma să fie comercializat alături de acesta.

Practic, DS ne promite un nou model, dezvoltat pe platforma EMP1, nou introdusă, pentru care uzina Poisy a investit 150 de milioane de euro în modernizarea liniei de asamblare.

Esential 971.000 de unităţi a produs Grupul PSA Peugeot-Citroen în 2014 în uzinele sale din Franţa.
În prezent, la uzina franceză iau naştere Peugeot 208 şi derivatele sale, dar şi DS3.
Aşadar, decizia de a construi aici încă un model DS este justificată, având în vedere experienţa personalului.

Anul 2015 este unul extrem de important pentru PSA Peugeot-Citroen, care va încerca să se ţină de promisiunea făcută statului francez. Grupul şi-a luat angajamentul că va produce în uzinele sale din Franţa un milion de maşini. Ţinta este tot mai aproape, având în vedere că anul trecut PSA a produs 971.000 de maşini în Hexagon.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru