Qoros 3 Sedan, cel mai sigur model din 2013 conform testelor EuroNCAP

de Bogdan Mirică
Joi, 09.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
EuroNCAP a anunţat cele mai sigure maşini testate în 2013. Printre ele se află şi modelul chinezesc Qoros 3 Sedan, primul model din Ţara Marelui Zid notat cu cinci stele.

Începutul noului an a coincis şi cu un bilanţ al activităţii din 2013 pentru EuroNCAP. Organismul european de testare a siguranţei rutiere a tras linie şi a acordat premii pentru cele mai sigure maşini ale anului trecut.

Surpriză la EuroNCAP: modelul chinezesc Qoros 3 Sedan a pimit sinci stele

Poate cea mai plăcută surpriză a lui 2013 a venit de departe, tocmai din Orientul îndepărtat. Chinezii de la Qoros au reuşit să dărâme mitul nesiguranţei cu un punctaj de cinci stele, primul acordat de EuroNCAP unui constructor din Ţara Marelui Zid. Performanţa asiaticilor se pare însă că trece dincolo de nota maximă, pentru că în clasamentul anual publicat de EuroNCAP, Qoros 3 Sedan este cea mai sigură maşină din segmentul ei (Small Family).

Cu un punctaj total de 88 de procente, modelul chinezesc este unul dintre cele mai sigure încercate vreodată de EuroNCAP. Testele de impact frontal, lateral şi cu stâlpul, au demonstrat că celula de siguranţă a noului Qoros 3 Sedan este extrem de rezistentă şi protejează bine pasagerii adulţi.

Motiv pentru care această categorie a primit 95 de procente.
Esential 95 de procente a primit Qoros 3 sedan pentru protecţia pasagerilor adulţi.
77 de procente este punctajul acordat pentru protecţia pietonilor, unul dintre cele mai mari de anul acesta.

Lucrurile au stat la fel de bine şi pentru Protecţia Copilului, notată şi ea cu 87%. Cea mai importantă distincţie a venit însă la capitolul Protecţia Pietonilor. Qoros a dezvoltat unul dintre cele mai bune astfel de sisteme, după cum însuşi EuroNCAP susţine. Motiv pentru care punctajul final a fost de 77 de procente. Este o valoare extrem de bună având în vedere că majoritatea maşinilor testate reuşesc cu greu peste 50 de procente.

Pentru a se asigura că obţin cel mai bun punctaj la EuroNCAP, cei de la Qoros au echipat modelul 3 Sedan cu airbaguri frontale, laterale şi cortină, centuri cu prindere în trei puncte, dintre care cele de pe locurile din faţădotate şi cu tensionare, tetiere active, ABS şi ESP, avertizare de cuplare a centurilor şi un sistem de limitare a vitezei.

EuroNCAP a mai premiat şi alte modele pentru siguranţă în 2013, în funcţie de segment.

Au mai primit distincţia pentru siguranţă Renault Zoe (Supermini), Lexus IS 300h (Large Family), Kia Carens (Small MPV), Ford Tourneo Connect (Small MPV), Maserati Ghibli (Executive) şi Jeep Cherokee (Small Off-Road 4x4).

Comentarii (15)

  • am citit de 2 ori articolul ca sa fiu sigur ca am inteles bine. nu ma asteptam ca si chinezii sa ajunga asa repede din urma producatorii consacrati. mai urmeaza fiabilitatatea...
    pana la urma, asta nu poate decat sa ne bucure, concurenta mai mare => preturi mai mici, inovatii mai multe etc
    47 1
  • au tras lozul chinezii de la Qoros, know-how occidental si forta de lucru chinezeasca. Banii? tot din vest via exporturi de ciorapi, jucarii si electronica
    26 1
  • @vianu
    din ciorapi, creione si gume mirositoare au ajuns sa stea pe un munte de bani (asa cum ai spus) care trebuie sa-i investeasca undeva. Inca putin si o sa-i depaseasca pe toti si in IT, smartphone... astept cu interes masinile lor cu tehnologia de varf IT, totusi cred ca vor deveni scump (schimburile/relatiile pe care le am eu cu companiile din zona, imi da de inteles lucrul acesta)
    13 3
  • Chinezii vor ajunge sa realizeze in 10-15 ani in industria auto mai mult decat le-a luat japonezilor in 40 si coreenilor in 25!

    Asta daca nu le provoaca cine stim noi o criza din care sa nu-si mai revine neam :-)
    20 3
  • Scrooge
    ....cu toate astea sper totusi sa nu se dea drumul la granitele Chinei :)
    11 1
  • Prefer sa nu spun cine sunt
    @Automarket am o intrebare prieteneasca de ce stergeti comentarii absolut normale lipsite de vulgaritati sau jigniri !? Daca sunteti baieti buni aveti curajul si raspundeti-mi.
    10 6
  • "Intrebare prieteneasca".Ma intreb,oare cum o fi un alt tip de intrebare? Asta numai @mafia stie,asa-i?
    5 2
  • Datorita mainii de lucru ieftine din china ,lumea a ajuns asa cum este.Nu uitati ca partidul ala communist chinez face ce vrea cu cei aproape un milliard de saraci(sub limita existentei).In anii 80 nu gaseai nimic facut in china(doar creioane,maiouri si artificii),iar toata lumea era multumita.Dupa aceea toti producatorii s-au mutat in china,iar noi ramanem fara locuri de munca. Practic, este vina celor care au fugit dupa un profit realizabil in scurt timp.Ne auto distrugem.De abia astept momentul cand toti vesticii vor incepe sa revina cu afacerile inapoi ,in Europa sau USA. Nu-I nevoie ca toata lumea sa aiba masini scumpe, produse ieftin de catre asiatici.
    @scrooge,au dat de mult drumul la granite. Am vazut in Italia magazine "2 dollars shop[" apartinand chinezilor.Fabrica micuta de mobile care a fost vanduta chinezilor.Iar chinezii vroiau ca fosti angajati sa-i invete cum sa faca mobile.Australia si New Zealand sunt pline de chinezi.Unul din 087,in New Zealand este chinez.In Auckland este si mai rau :unul din 4 este chinez.Si continua sa vina.....
    Copiii nostril nu vor avea locuri de munca platite normal,pentru ca patronal chinez va avea la poarta peste 50 de chinezi care sunt de accord sa munceasca toti pe cativa pumni de orez.....
    Sa traim bine!
    8 3
  • antonny
    nu au cumparat degeaba Volvo .....Bravo lor ...au stiut sa investeasca banii
    5 3
  • Scrooge
    @antonny
    Nu Qoros a cumparat Volvo, ci Gelly. E alta companie. Si ma indoiesc de faptul ca le-ar fi furnizat Gelly tehnologiile necesare, o fi China unita dar au si ei acolo o umbra de capitalism. Doar daca a dat "licuriciul sef" vreun telefon, dar din nou nu prea cred :)
    7 0
  • pepessicius
    concluzia logica, si cei de la NCAP sunt coruptibili. sa fim seriosi, masina chinezeasca sigura? cea mai mare gluma (neagra) a anului
    3 12
  • @mog: Nu este masina chinezeasca!
    E facuta de niste nemtalai demisionati de la VW!
    0 1
  • AndreiRN
    China produce 1 milion de ingineri pe an.
    Daca numai 10% sunt foarte buni si este suficient sa urneasca inovatia industriala din loc.
    Foarte multi ingineri Chinezi is dau doctoratul in US sau EU.
    Muncesc mult si cer putin.
    0 0
  • O fi perfect adevarat !.... dar eu prefer sa imi plimb familia in vechiul meu Volvo 850 ....
    1 0
  • Qoros e firma chinezeasca si evreiasca , e un conglomerat chinezesco-israelian
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru