Rezultate Euro NCAP: 5 stele pe linie pentru noile Renault Clio, VW T-Cross, Mazda 3, Toyota Corolla, Toyota RAV4, Lexus UX și Audi e-tron

de Mircea Meşter
Miercuri, 22.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Clio, T-Cross, Mazda 3, Corolla, RAV4, UX și Audi e-tron au reușit să impresioneze în cele mai recente teste de siguranță Euro NCAP, primind 5 stele la general din partea inginerilor organizației independente europene.

Vești bune pentru cei care vor să-și cumpere o mașină nouă în 2019. Euro NCAP a publicat rezultatele celeo mai noi sesiuni de teste de siguranță, iar cele 7 mașini supuse crash-testelor organizației europene au reușit să bifeze fără excepție punctajul maxim: 5 stele la general.

Printre modelele testate de EuroNCAP în ultima sesiune se numără Audi e-tron, SUV-ul care devine din această primăvară prima mașină electrică a mărcii germane, versiunile hibride ale modelelor Lexus UX, Toyota RAV4 și Toyota Corolla hatchback (fostă Auris), dar și trei modele cu sisteme de propulsie convenționale: noul Clio, noua Mazda 3 și noul Volkswagen T-Cross.

"Este foarte încurajator faptul că toți producătorii au reușit rezultate bune, indiferent de tipul de propulsie sau de segmentul din care face pare mașina testată. Noile modele apărute pe poiață continuă să ofere tehnologie avansată în dotarea standard, sisteme care acum câțiva ani nici măcar nu erau luate în considerare pe lista de opționale", a declarat Michiel van Ratinger, secretarul general Euro NCAP.

Rezultatele ultimei sesiuni de teste:

Comentarii (1)

  • Fun fact
    Daca ne uitam la scoruri, esti cu cate procente mai sigur intr-un Clio decat in Rav 4, insa un pieton lovit de Clio va fi mai afectat decat daca ar fi fost lovit de suv-ul Rav 4.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru