Renault ar putea semna un parteneriat cu Caterham pentru viitoarele modele Alpine

de Sebastian Toma
Joi, 09.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Francezii de la Renault caută un partener pentru dezvoltarea viitoarelor modele sport din gama Alpine. Potrivit unor surse din Franţa, englezii de la Caterham ar putea fi printre potenţialii aliaţi.

Esential 400 CP dezvoltă Renault A110-50 Concept.
Renault ar putea bate palma cu Caterham pentru a dezvolta noile modele sportive ale diviziei Alpine, anunţă francezii de la L'Equipe. Iniţial, Renault căuta un parteneriat cu cei de la Lotus, dar schimbarea conducerii mărcii i-a făcut pe cei de la Renault să se răzgândească. Parteneriatul cu cei de la Caterham promite dezvoltarea unui model de top cu performanţe deosebite, asigurate de un motor eficient şi un şasiu performant. Cel mai probabil, francezii nu vor renunţa la elementele de confort, precum servodirecţie asistată şi instalaţie de climatizare, aşa cum este cazul modelelor Caterham, dar vor apela la trucurile englezilor pentru reducerea masei.

Potrivit surselor citate de revista franceză, şeful Caterham le-a făcut o vizită celor de la Renault în luna mai a anului curent. Carlos Tavares, COO-ul Renault, a confirmat faptul că a purtat discuţii cu potenţiali parteneri, dar nu confirmat expres întâlnirea cu Tony Fernandes, şeful Caterham. Cei de la Renault au decis să nu lanseze modelul Alpine până la finele anului curent, pregătind o lansare în decursul anului viitor.

Primele informaţii despre viitorul model Alpine sugerează un model uşor, cu motor amplasat central, care va costa între 35.000 şi 40.000 de euro, ceea ce înseamnă că A110-50 Concept are şanse de producţie. Aspectul exterior ar putea fi inspirat din cel al lui A110 Berlinette din anii '60, dar francezii de la Renault au refuzat să dea detalii despre viitorul lor model.

Pe lângă modelele Alpine, cei de la Renault au şi versiuni Gordini ale unor modele din gamă, iar versiunile sportive ale mărcii sunt vândute şi sub numele de Renaultsport, divizia care le creează.

Via Leftlane

Comentarii (6)

  • Chuck Norris
    super car reno:) ha,ha
    11 32
  • Alpine e o legenda in motorsport. Cine nu stie rade ca prostu'
    35 4
  • AndreiRN
    Pacat ca masinile Renault nu reflecta capabilitatile technologice ale firmei.
    6 18
  • @AndreiRN...ei nu? De versiunile F1 ai auzit?

    Alpine va fi top-noch daca ceea ce vad in poza va fi si in realitate, hmm mmm!
    20 4
  • AndreiRN
    Daca te iei dupa poze si decizi calitatea unui produs atunci sigur inca mai crezi in desene animate.
    3 14
  • @AndreiRN: Lasa-ne tata, du-te la chinezii tai...
    15 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru