Rolls-Royce Cullinan: primul SUV Rolls vine în 2018 şi va fi denumit după cel mai scump diamant al lumii

de Mircea Meșter
Vineri, 13.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Moda SUV-urilor de lux va acapara constructorii britanici în următorii patru ani. După Bentley, şi Rolls-Royce se aruncă într-o zonă încă neexplorată a industriei auto.

Esential 2018 este anul în care va intra pe pieţele europene noul SUV construit de Rolls-Royce.
2000 de exemplare va construi anual Rolls-Royce.
După ce Bentley a confirmat oficial la începutul acestui an că va lansa primul SUV de lux din istoria industriei auto, acesta urmând să fie prezentat în 2016, tradiţionalii rivali de la Rolls-Royce vor contraataca cu model asemănător. Conform primelor informaţii venite din Anglia, numele de cod al noului model este Cullinan, modelul Rolls-Royce fiind botezat asfel după denumirea celui mai scump diamant din lume. 

Primul SUV din istoria Rolls-Royce îşi va face apariţia pe piaţă în 2018, iar preţul său se va învârti în jurul sumei de 275.000 de euro, notează Automotie News. Producţia sa va fi limitată la doar 2000 de exemplare pe an, astfel că noul model al britanicilor are toate şansele să devină şi o potenţială maşină de colecţie foarte valoroasă.

Deşi va mai trebui să aşteptăm luni bune până când Rolls-Royce va oferi primele informaţii tehnice despre noul model, jurnaliştii din Marea Britanie au descusut deja povestea SUV-ului de lux.

Aflăm astfel că aluminiul şi fibra de carbon vor fi parte integrantă din construcţia lui Rolls-Royce Cullinan, platforma fiind aceeaşi pe care Rolls va construi viitoarea generaţie a lui Ghost. Sub capotă, viitorul SUV britanic va dispune de un motor pe benzină de 6.6 litri, această versiune urmând să fie dublată de una hibridă plug-in (încărcabilă la priză). 

Comentarii (3)

  • Wow, va fi absolut dementiala. Bordul de camion de pe limuzine isi va gasi in sfarsit locul potrivit. Glumesc ... :)

    Sunt sigur ca va fi un succes instant. Probabil maharjah-ii fac deja coada la listele de inscrieri.
    5 3
  • 184381
    Ba, ce dracu e tigania aia pe tavan?
    6 7
  • Suleyman Cunoscatoru
    O zis tati ca daca sunt cuminte imi cumpara si mie o reteta culinara din asta.
    9 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru