Skoda a programat o premieră importantă anul viitor: primul său SUV cu șapte locuri

de Bogdan Mirică
Miercuri, 02.12.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda va lua parte la bătălia crâncenă din segmentul SUV-urilor, începând cu anul viitor. Cehii vor lansa mult așteptatul SUV cu șapte locuri, mai mare decât Yeti.

Pe o piață în care SUV-urile câștigă tot mai mulți clienți, Skoda nu stă cu mâinile în sân. Constructorul ceh a anunțat că lucrează la un SUV cu șapte locuri de mai multă vreme, iar fanii brandului așteaptă un debut oficial. Un debut care ar urma să vină în cursul anului viitor, cu ocazia unuia dintre cele mai mari saloane auto europene.

Surse neoficiale vorbesc despre o lansare în fața publicului abia în toamnă, la Salonul Auto de la Paris, ceea ce înseamnă că intrarea pe piața europeană se va face până la finalul lui 2016.

Modelul va fi bazat pe platforma MQB a părintelui Volkswagen și va fi poziționat deasupra lui Yeti, singurul crossover al cehilor în acest moment. Pe lângă motorizările familiare, diesel și benzină, SUV-ul cu șapte locuri va oferi și o tracțiune frontală în standard sau una integrală, opțional. Nu vor lipsi cutiile manuale cu șase rapoarte și nici cea automată cu DSG.

Producția SUV-ului va demara la mijlocul anului viitor la fabrica Kvasiny din Cehia.

via wcf

Comentarii (3)

  • mda....un fel de design de audi...in fine daca asta e tendinta
    10 3
  • Sandu al-III-lea
    Yeti e o bazaconie.Poate modelul asta sa arate mai bine.
    5 2
  • Mai bine pregateau un suv mic care sa concureze cu Mokka, HR-V, Captur etc. Skoda vinde mai multe masini din clasele B si C decat din clasele mai mari (unde exista oferte mult mai bune de la alti producatori - inlcusiv din curtea VAG).
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru