Skoda se apropie de capacitatea maximă de producție: va angaja personal suplimentar în Cehia, dar nu mută producția în Germania

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Miercuri, 11.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a anunțat că va face noi angajări în Cehia ca urmare a faptului că se apropie de capacitatea maximă de producție, însă a exclus varianta de a muta producția în Germania.

Oficialii Volkswagen au anunțat săptămâna trecută că încearcă să tempereze avansul colegilor de Grup de la Skoda prin mutarea parțială a producției la uzinele din Germania și prin creșterea tarifelor pentru utilizarea tehnologiilor comune.

Reprezentanții Skoda admit că se confruntă cu atingerea capacități maxime de producție, însă au exclus varianta de a muta producția la uzinele Volkswagen din Germania. În schimb, în contextul atingerii capacitații maxime, Skoda va analiza posibilitatea de a extinde producția și la uzine din afara Cehiei, fără ca cele din patria-mamă să fie afectate.

"Skoda este la limita capacității de producție, ceea ce reprezintă o dovadă că strategia noastră funcționează. În acest moment, având în vedere cererea globală, nu suntem capabili să o acoperim din Cehia, motiv pentru care ne uităm și la alte facilități de producție. Din principiu, uzinele noastre din Cehia sunt și vor rămâne prima alegere", explică Bernhard Maier, CEO-ul Skoda.

Potrivit acestuia, Skoda a angajat 3.000 de muncitori în ultimele luni și va continua procesul de recrutare și în perioada următoare.

În prezent, constructorul are 28.000 de angajați permanenți în Cehia, la care se adaugă muncitorii temporari. Skoda a vândut anul trecut 1.13 milioane de unități și a devenit al doilea cel mai profitabil constructor din cadrul Grupului Volkswagen după Porsche. Marja de profit a fost de 8.7%, peste cea de 8.1% înregistrată de brandul Volkswagen.

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • Anonim
    Skoda este o firma cu traditie care face prduse similare calitativ daca nu mai bune decat firma mama . Skoda este pe val !
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru