Sondaj Dacia în Marea Britanie: două treimi dintre britanici nu cunosc semnificația tuturor indicatorilor din bordul mașinilor

de Cornel Șocariciu, Foto: Dreamstime
Miercuri, 18.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Conform unui sondaj realizat de Dacia, două treimi dintre britanici nu cunosc semnificația tuturor indicatorilor din bordul mașinii. 84% consideră că noile gadgeturi sunt prea complicate, iar peste o treime folosesc mai puțin de jumătate dintre funcțiile telefoanelor inteligente.

Dacia a realizat un sondaj în Marea Britanie pentru a vedea cât de bine înțeleg și cum folosesc britanicii noile tehnologii din piață. Dintre cele 2.000 de persoane care au luat parte la sondaj, două treimi au spus că nu cunosc semnificația tuturor indicatorilor din bordul mașinilor. În același timp, britanicii au spus că folosesc doar două treimi dintre tehnologiile disponibile pe mașinile achiziționate.

84% dintre respondenți sunt de părere că noile gadgeturi au devenit mult prea complicate, iar peste o treime spun că folosesc mai puțin de jumătate dintre funcțiile oferite de telefoanele inteligente.

"Simplu înseamnă inteligent. [...] În cadrul Dacia nu dezvoltăm tehnologii inutile și ne mândrim cu faptul că le oferim clienților doar lucrurile de care au nevoie", a declarat Louise O’Sullivan, oficial Dacia Marea Britanie.

În același timp, unul din cinci britanici are acasă cel puțin trei gadgeturi de bucătările pe care nu le utilizează niciodată.

6 din 10 britanici spun că habar nu au cum să folosească la maximum funcțiile mașinilor de spălat, iar 15% dintre respondenți au declarat că au returnat un produs electronic pentru că modul de utilizare era mult prea complicat.

"Afluxul de gadgeturi și noile tehnologii ar fi trebuit să ne ajute să trăim mai ușor, dar sondajul scoate la iveală faptul că milioane de oameni nici măcar nu folosesc jumătate dintre funcțiile disponibile", a completat oficialul Dacia din Marea Britanie.

Comentarii (7)

  • Și atunci de ce le mai cumpără? Fie că îi atrage marketingul vânzătorului, fie ca să se umfle în pene, deși nu îl folosește.
    11 1
  • De umflat in pene putin probabil...dar market-ul si faptul ca este in trend. Practic asta-i principalul motor de vanzare.
    Practic, 80 din "facilitatile" cumparate nu le folosim.
    Ca un aspect interesant: daca avem un produs ce are 100 functii...si unul ce are doar 10 functii...chiar daca noi avem nevoie doar de doua functii...si veci pururi nu o sa folosim alte functii...noi tot o sa luam cel cu 100 functii si usor mai scump.
    Te gandeste doar cate functii are telefonul din mana...si cate folosesti. O sa spui multe...dintr-un motiv simplu: ai uitat ca are si alte functii (de exemplu, barometru sau compas sau sau sau)

    P.S. Am laptop-ul asta de 7 ani...nici nu stiu daca functioneaza camera. Are iesire hdmi...virgina mufa...
    23 0
  • Edikkk
    Nissan New Leaf, Nissan New Micra, Nissan Note e-power sunt masini care vin din start cu camera video spate cu redare in oglinda principala (are ecran lcd inclus in oglinda) sau in ecranul de la panoul de comanda

    apoi vin cu senzori si semnalizare masini in unghi mort, e-pedal (Leaf si Note), cu alte cuvinte functii care chiar sunt utile !!!

    Daca intrebati 100 de romani (soferi) o sa vedeti ca ce isi doresc:
    - camera video pentru parcare spate
    - camera video pentru fata (deci senzori, camera video !!)
    - senmanlizare unghi mort
    - cutii automate .... ELECTRICE !! nu prostii de cutii automate mecanice ale masinilor full-termice ci "cutia cu o singura treapta" de la masini electrice sau hibride gen Toyota synergy (Prius) sau Nissan e-power (Note) !
    - pilot automat
    - avertizare parasire banda (autostrada)


    ACESTE LUCRURI isi doresc toti soferii !

    Binenteles, sunt si masinile sport unde unii isi doresc stick in continuare, dar o sa vedeti ca Ferarri se adapteaza pietii si cu timpul va produce doar cutii automate, pentru ca clientii bogati nu vor batai de cap - vor cai putere - lux - dar NU si efortul la care este dispusa o anuimta generatie care este... pe cale de imbatranire serioasa !
    4 8
  • probabil erau femei..:/
    in primul rand sa-si verifice presiunea in roti.
    6 1
  • Dacă e vorba despre electrocasnice... Câți dintre noi nu am primit aceste obiecte drept cadou? Nu ai nevoie de ele, nici nu le refuzi. Atunci, dacă nu le dai mai departe, le ții în ambalaj și le depozitezi și le muți de colo-colo. Sau le folosești ca să bați cuie în pereți :)
    Cât despre mașini, pentru mine sunt mai importante ergonomia bordului și sistemele de securitate decât, să zicem, scaune încălzite sau nuanțe de vopsea extra. Iar un hands free integrat în sistemul audio e mai interesant decât un sunroof.
    8 2
  • O parte din ce spune Edikkk vor fi reglementari obligatorii in Europa începând cu 2020 (adică toate mașinile le vor avea)
    - semnalizare unghi mort 2020
    - avertizare părăsire banda 2022
    Unde nu sunt de acord cu el este cutia automata mecanica cea cu dublu ambreiaj este suficienta.
    Problema este alta: ce te faci cu milioanele de mașini existente care nu au aceste dotări si rămân un adevărat pericol
    4 0
  • ProfiBv
    @XXX - "Problema este alta: ce te faci cu milioanele de mașini existente care nu au aceste dotări si rămân un adevărat pericol"
    cred ca este gresit sa dai vina pe masina si cred ca un batran de la tara cu Dacia 1300 sau ARO 244 sunt mai putin periculoase decat un flacau de la oras cu BMW "tunat".
    Gatgeturile pe unele masini sunt precum clopotei pe martoagele care trag de carutele cu covirtir .
    Cat despre UE sa ma mai scuteasca .
    Apropo de britanici , regretatul pilot Colin McRae ,intrebat fiind ce apreciaza la o masina , a raspuns FRANELE . Va las pe dv sa interpretati si va aduc aminte ca a decedat in urma unui accident de elicopter nu de auto.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru