Studiu: 7 şoferi din 10 consideră că se descurcă mai bine la volan decât colegii din trafic

de Mircea Meșter
Miercuri, 06.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Impresia pe care o ai despre şoferul din tine s-ar putea să fie ceva mai optimistă decât realitatea. În SUA, de exemplu, 7 din 10 şoferi se consideră mai buni decât restul. Doar 1% dintre cei intervievaţi spun că şofează mai prost decât colegii de trafic.

Esential 69% dintre americani spun că stilul lor de şofat este mai bun decât al restului conducătorilor auto.
1% afirmă că talentul lor la volan e mai mic decât al celorlalţi şoferi.

Un studiu realizat de o companie de asigurări din Statele Unite arată că 7 din 10 şoferi americani consideră că se descurcămai bine la volan decât restul şoferilor din trafic, doar 1% dintre cei intervievaţi afirmând că talentul lor la şofat este sub medie. 

Conform analizei realizate pe o bază 1000 de posesori de permis de către insurancequotes.com, şoferiţele sunt mai conştiente de calităţile lor, doar 27% dintre femeile incluse în studiu afirmând că sunt în mod evident mai bune la volan decât restul şoferilor din trafic. 

Studiul a fost realizat pentru promovarea unui nou tip de asigurare auto, Pay-As-You-Drive, prin care şoferii care acceptă monitorizarea stilului propriu de şofat au şanse să primească o asigurare redusă dacă dovedesc prin datele telematice înregistrate de maşină că respectă regulile şi că nu se supun riscurilor inutile la volan.

Prin programul Pay-As-You-Drive, companiile de asigurări află de câte ori depăşeşti viteza maximă admisă, câţi kilometri parcurgi lunar sau modul în care obişnuieşti să frânezi şi reglează cuantumul poliţei în funcţie de riscul potenţial.

via PRNewswire
foto George Fairbairn (Flickr

Comentarii (5)

  • HECTOR
    ..no bine...! oare de ce nu ma mir?!
    10 0
  • Unii chiar ne credem al doilea Ken Block, in trafic. Pacat ca sufera si altii din prostiile noastre.
    14 0
  • :))

    din punct de vedere matematic este corect... 70% stiu ca sunt mai buni decat celiallti si o recunosc fara ezitare , 29% stiu sunt mai buni decat ceilalti dar au o problema cu increderea in sine si nu recunosc asta, iar restul de 1% recunosc ca-s submediocri la volan..

    evident cei 99% (cei buni) sunt inconjurati in permanenta, in toate directiile posibile de celilalti 1% care ies pe strada numai ca sa le faca astora viata amara .. logic nu?
    25 2
  • In Romania e invers, 10 din 7.
    20 0
  • Interesant acest nou tip de asigurare. Ar fi foarte fain daca si asiguratorii de la noi ar prelua ideea. As fi primul lor client.
    Cred ca era mai indicat sa subliniati acest aspect in titlul articolului decat respectiva statistica care nu mi-ar putea influenta viata in vreun fel. In schimb, o asigurare mai ieftina pentru ca respect regulile si nu pentru ca am 50 de ani, da.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru