Studiu: Jumătate dintre români preferă să călătorească în localitate cu mașina, doar 5% aleg să meargă pe bicicletă

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Luni, 25.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peste 50% dintre români călătoresc în localitate cu mașina personală, iar 32% preferă transportul în comun. Doar 5.3% dintre respondenți folosesc bicicleta.

Un studiu realizat la nivel național a scos în evidență faptul că românii preferă în continuare să folosească mașina personală atunci când călătoresc în localitate.

Aceasta este preferată de 50.6% dintre români, în timp ce 32% dintre cetățeni preferă mijloacele de transport în comun. În schimb, bicicleta este preferată de numai 5.3% dintre români.

În plus, o altă statistică interesantă se referă la preferințele românilor în funcție de vârstă. În mod surprinzător, cele mai multe persoane cu vârste cuprinse între 18-44 de ani preferă mașina personală, în timp ce bicicleta este mijlocul de transport preferat în special de persoanele care au trecut deja de 40 de ani.

Mai mult decât atât, 41% dintre cei care folosesc bicicleta o utilizează în special pentru agrement, sport și petrecerea timpului liber și doar 13.5% dintre ei o utilizează pentru a ajunge la școală sau la locul de muncă, în timp ce 28% o folosesc pentru cumpărături sau în alte scopuri personale.

În plus, gradul de utilizare a bicicletelor este mai mare în mediul rural decât în mediul urban.

Pe de altă parte, participanții la sondaj au evidențiat numeroasele probleme cu care se confruntă persoanele care mizează pe bicicleta în defavoarea mașinii personale sau a mijloacelor de transport în comun. De exemplu, cele mai mari probleme enumerate se referă la lipsa marcajelor speciale (77%), agresivitatea șoferilor din trafic (62%), obstacolele de pe pistă (51%), starea necorespunzătoare a pistelor (49%), mașini parcate pe pistele de bicicliști (49%) sau dificultățile înregistrate la traversarea intersecțiilor (46%).

Via Ziarul Financiar

Comentarii (4)

  • In acest studiu nu au fost consemnati motociclistii, scuteristii si cei care circula cu trotinete electrice. Pe distante scurte 2-5 km, bicicleta sau trotineta electrica, daca vremea o permite, sunt alternative foarte bune in mediile urbane aglomerate, iar pe distante mai lungi motocileta sau scuterul sunt cele mai rapide mijloace in mediul urban si cu precadere in Bucuresti.
    7 0
  • AM Mircea Mester. Sub poza scrie oare asa ?
    Peste 50% dintre romani calatoresc in localitate cu masina personala....
    Incalcite sunt caile domnului.
    1 4
  • Clique
    Eu nu cred că doar noi mergem cu mașinile în localitate și strănii merg, deci să nu exagerăm.

    Doar românii fac lucruri nasoale, străinii sunt sfinții sfinților, ei nu poluează, ei nu fură, ei nu sunt murdari, ei nu au nebunii lor, ei nu au analfabeți-semianalfabeti, acolo nu se droghează, nu există prostituție, nu există prostie, nu... acolo e raiul, doar noi suntem dracii lumii, hai...

    Personal, în orașul în care trăiesc nu rentează să mergi cu mașina, eu majoritatea timpului merg pe jos fiindcă este un oraș mic.
    Folosesc mașina doar pe distanțe lungi sau navetă (motor diesel)

    Ca prin urmare, că tot e nebunia asta cu poluarea, eu nu mă consider că poluez în mediul urban.
    Asta ca o paranteză.
    10 2
  • Iar furtul de biciclete este mai facil decât furtul de mașini.
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru