Subaru Forester, primele imagini ale noii generaţii pentru piaţa din Japonia

de Sebastian Toma
Marti, 25.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primele imagini ale noului Subaru Forester au fost publicate pe internet înainte de dezvelirea oficială. Exemplarul din imagini este destinat pieţei din Japonia, dar modelul european ar putea prezenta un aspect similar.

Esential 280 CP dezvoltă versiunea de top a lui Subaru Forester.
Subaru Forester va primi în curând o nouă generaţie. Modelul nipon a fost deconspirat prin intermediul unor broşuri din Japonia, care au fost fotografiate de un utilizator. Noua generaţie a lui Forester este aşteptată să debuteze pe piaţă în 2013 şi este bazată pe o platformă revizuită a lui Impreza. În raport cu actuala generaţie, datele tehnice prezentate în broşură anunţă o creştere a lungimii cu 15 milimetri, o creştre de 15 milimetri în înălţime şi o creştere de 20 milimetri în lăţime. Ampatamentul a crescut şi el, cu 25 de milimetri, totalizând 2.640 milimetri. Noul Subaru Forester are un portbagaj de 505 litri, în timp ce actuala generaţie are un portbagaj de 450 litri.

În materie de design, modelul prezintă aceeaşi temă cu care ne-a obişnuit constructorul nipon în acest segment. În raport cu vechea generaţie, remarcăm formele mai ascuţite ale lui Forester, prezenţa unor forme noi în partea inferioară a portierelor şi prezenţa unui geam de dimensiuni mici la baza montanţilor A. Oglinzile laterale au fost mutate pe portiere, iar blocurile optice faţă şi spate au un nou design.

Interiorul noului Forester prezintă un design similar cu cel al interioarelor găsite pe noile Impreza şi XV.

În materie de motorizări, fişa tehnică anunţă două motoare boxer, oferite atât în versiuni manuale, cât şi în versiuni Lineartronic (CVT). Unitatea de bază este un boxer de 2.0 litri şi 148 CP, în timp ce versiunea de top este un boxer turbo de 2.0 litri, echipat cu o turbină twinscroll, care dzvoltăţ 280 CP şi este oferit doar în compania unei transmisii CVT. Cei de la Subaru au prezentat şi o versiune 2.5 a lui Forester, care ar putea să nu fie oferită şi pe piaţa din Europa. Europenii aşteaptă o nouă versiune Boxer Diesel a lui Forester, care ar trebui să debuteze odată cu noua generaţie.

Via Carscoop

Comentarii (3)

  • wow!!!!de nerecunoscut...ironic bineinteles!
    16 1
  • Sincer parca nu mi-as fi dori sa schimbe mai mult fata lui Forester... ori ceva fantastic diferit (in genul lui Advanced Tourder concept de anul trecut) ori doar un soi de facelift.

    Adica au micsorat un pic spatiul pentru locurile din spate, care era oricum prea mare, si au marit substantial porbagajul. Chestiune pe care si eu o resimt la Forester. Au facut un redesign subtil dar ok al plansei de bord si al volanului. Poate au umblat si la sistemul de franare pe care ar fi cazul sa-l optimizeze.
    3 1
  • Bravo Automarket! In sfarsit stiri despre .... MASINI !
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru