Supraacciza la carburanți ar putea fi eliminată: "Efectul pozitiv ar fi pentru populație"

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Joi, 19.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ministrul Finanțelor susține că analizează posibilitatea de a renunța la supraacciza pentru carburanți care a fost introdusă gradual începând din luna septembrie a anului trecut.

Prețul tuturor tipurilor de carburanți a crescut cu cel puțin 0.32 lei pe litru după introducerea unei supraaccize la carburant începând din luna septembrie a anului trecut, care a coincis cu o reluare a creșterii preturilor la produse petroliere pe piața internațională.

Autoritățile anunță însă că analizează varianta de a elimina suparaacciza, cu condiția ca acest lucru să se reflecte în prețurile la pompă plătite de șoferi.

"Ne putem gândi la scoaterea accizei la carburanţi. Eu personal mi-aş dori foarte mult. În cazul în care s-ar scoate, efectul s-ar duce către populaţie. Dacă reducerea respectivă nu se duce la pompă, ci în buzunarul unor companii, nu am făcut nimic", a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, pentru agenția de presă News.

În prezent, mai mult de jumătate din prețul carburanților este reprezentat de accize, care au valori diferite pentru benzină și motorină. Supraacciza la carburanți a fost introdusă inițial în 2014, a avut o valoare de 0.07 euro pe litru și a fost eliminată în 1 ianuarie 2017, interval de timp în care statul a colectat în plus circa 8.46 de miliarde de lei, echivalentul a aproape 2 miliarde de euro.

Via Digi24

Comentarii (7)

  • problema este ce s-a facut cu banii colectati ca nu se regasesc nicaieri;la fel cu rovigneta pt trecerea podului de la cernavoda - platim ca prostii si banii se duc acolo unde "trebuie",la baietii destepti.
    Pacat de Romania - o tara frumoasa ,dar cum ajungem la ea!!!!!!
    29 0
  • Cea mai scumpa si mai proasta benzina din Europa!!!!! Rusine!!!! Nu se justifica preturile la combustibili.
    15 3
  • someone
    ca o idee: scoateti acciza asta, si daca nu scade pretul la pompa, pe langa a trage companiile petroliere de urechi, mai puteti scoate, la alegere, una din cele 24 de taxe pe care le are litrul de combustibil. asa, populatia ar fi foarte fericita
    19 0
  • ASA CUM LA PIJAMALE AFLI CA AU 5 % ELASTAN, 10% SINTETIC, 85 % BUMBAC, ASA AS OBLIGA STATIILE PECO SA EPLICE DE UNDE VINE PRETUL BENZINEI
    1 LEU DE LA RAFINARIE
    2 LEI TAXE LA STAT
    1,5 LEI PROFIT
    ETC..
    3 0
  • In momentul asta sunt in Ucraina. Benzina 1 euro litru cea de 95 euro, au si mai ieftina de 95 si de 92. Dar drumurile sunt praf in general. Drum european zici ca nu a fost vreodata asfaltat. Deci se poate multttt mai rau, abia cand ajungi aici apreciezi drumurile noastre.
    6 0
  • @IDEE
    2,8 lei pretul fabricantului cu profit
    restul taxe la stat ATENTIE NU GLUMESC
    @BICA
    Grecia:
    benzina 1,7E
    diesel 1,42E
    Bulgaria=Romania la pret
    Vorbesc de tari sarmane
    0 0
  • Normal ca acum pot, ca sunt amenintati rau ....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru