Tesla Model 3 va avea încă un rival de temut în 2020: Volkswagen ID ar putea costa circa 24.000 de euro

de Daniel Popescu
Marti, 18.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen ID, prima mașină electrică de serie a constructorului german, va costa cu până la 7.000 de euro mai puțin decât Tesla Model 3, astfel că prețul ar putea ajunge la circa 24.000 de euro.

Tesla a început în luna iulie producția noului Model 3, cea mai accesibilă mașină electrică pe care a realizat-o constructorul american până în prezent.

Pe piața din Statele Unite, Tesla Model 3 are un preț de pornire de circa 35.000 de dolari, echivalentul a circa 30.500 de euro, însă pe piața europeană vor apărea în viitorul apropiat numeroase modele asemănătoare ca performanțe și preț.

Printre ele se numără și Volkswagen ID, versiunea de serie a conceptului cu același nume, care își va face însă apariția undeva în cursul anului 2020. Prețul oficial al noului model este încă necunoscut, însă oficialii Volkswagen au oferit primele indicii în această direcție printr-o comparație directă cu Model 3.

Astfel, Thomas Sedran, șeful departamentului de strategie corporativă, afirmă că Volkswagen ID va costa cu 7.000 - 8.000 de dolari mai puțin decât Model 3. Prin urmare, prețul lui Volkswagen ID ar putea fi de 23.500 - 24.500 de euro, în cazul în care predicțiile celor de la Volkswagen cu privire la reducerea costurilor pentru baterii se vor confirma.

În varianta de concept, Volkswagen ID promite o autonomie de 400-600 de kilometri și un motor electric care generează echivalentul a 170 de cai putere, cu o accelerație 0-100 km/h de până la 8 secunde.

Via Carscoops, Automobil Produktion

Comentarii (4)

  • 35.000 de dolari pe piata americana inseamna un pret in Europa de 36-37.000 de euro, pentru ca la noi taxele sunt mai mari. De exemplu Ampera-e costa in Germania 39.000 de euro in timp ce la americani Bolt-ul e de 37.000 de dolari.

    Cam pe la 29-30.000 de euro se va situa si modelul VW, pret din care se vor putea scadea ulterior bonusurile oferite de fiecare stat.
    5 0
  • Competitia REALA intre producatori creste calitatea produselor, diversitatea lor, face bine preturilor & starneste imaginatia cumparatorilor...N-ar fi fost DELOC RAU daca Tesla producea masini electrice in Europa...De ce nu, chiar in Romania ?! Sa nu uitam insa ca 50% dintre romani nu au apa curenta si canalizare.... ALO E.U. .....Mai e mult, pana departe ?!
    4 1
  • @ACE, ce are EU cu toletele din Romania? Poate ar fi mault mai multe investitii daca guvernele s-ar ocupa de tara nu de interese pesonale si de sugerea banului public.
    1 2
  • Octavian
    Cine ce sa produca in romania?
    Renault a anuntat ca pleaca in 3 ani daca nu se fac autostrazi.
    Cum sa isi scoata afara din tara masinile? Cum sa isi aduca materia prima?

    Pana nu autostrazi, nu investii majore in romania, decat poate prin vest unde au anuntat ungurii ca aduc autostrazile pana la granita in 2 ani...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru