Tiff Needell şi Fifth Gear filmează un episod în România, la Sinaia

de Bogdan Mirică
Miercuri, 25.02.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tiff Needell şi Vicky Butler Henderson, două dintre vedetele emisiunii Fifth Gear, filmează un episod în România, la Sinaia. Show-ul revine pe ecrane în luna martie, la History Channel, dar episodul filmat în ţara noastră apare abia în septembrie.

În vreme ce presa de specialitate se pregăteşte intens de întâlnirea cu zecile de premiere mondiale anunţate pentru Salonul Auto de la Geneva, vedetele show-ului britanic Fifth Gear filmează în România un episod special.

În centrul atenţiei se vor afla Tiff Needell şi Vicky Butler Henderson, doi dintre prezentatorii emisiunii de succes, care va derula un sezon complet nou începând cu luna martie, pe canalul History.

Deşi filmările se derulează în mare secret, am reuşit să aflăm că sfârşitul lunii februarie este dedicat vizitei în România. Tiff Needell a mers deja la Braşov, unde a urcat la volanul unui Ferrari şi urmează să se distreze mâine în off-road pe un traseu deja stabilit.

Episod filmat la Sinaia

Una din poveştile episodului filmat în România, episod care va ajunge pe ecrane abia în luna septembrie, se desfăşoară la Sinaia. De ce Sinaia? Pentru că scenaristul emisiunii a simţit potenţialul unui material video despre legătura acestei staţiuni montane cu motorsportul.

Urmareste Automarket
Pentru cei care nu ştiu, Sinaia este gazda uneia dintre cele mai spectaculoase etape din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă.
Iar faptul că primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, este şi pilot în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă nu putea decât să amplifice importanţa subiectului şi să nască o poveste interesantă.

O poveste la care a luat parte şi Vali Porcişteanu, campion naţional de raliu. Pilotul român a fost alături de Tiff pe ultima porţiune a traseului de viteză în coastă, oferindu-i indicaţii şi ponturi pentru abordarea virajelor înşirate pe drumul către Cota 1400.

Tiff Needell şi Vali Porcişteanu înainte de urcarea către Cota 1400.

Dictarea a fost întreruptă din când în când de exclamaţiile pilotului britanic: ”Uite! Un câine. Uite! Doi câini”. Cum era şi normal, Tiff a fost surprins de prezenţa lor pe traseul de concurs.

Duel cu primarul oraşului Sinaia

Esential 63 de ani are pilotul britanic Tiff Needell.
14 ani a prezentat show-ul britanic Top Gear alături de Jeremy Clarkson.
Pilotul britanic s-a ajutat de informaţiile lui Vali pentru un duel cot la cot cu primarul Vlad Oprea. Şi Tiff Needell şi primarul oraşului Sinaia au condus, sub presiunea cronometrului, pe un traseu de mai bine de un kilometru în urcare, maşina de concurs Dacia Logan, cu care Vlad Oprea aleargă în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă. Nu e greu de intuit cine a câştigat cursa cu un avans de câteva secunde.

Despre Tiff Needell

În vârstă de 63 de ani, Tiff Needell a fost fondatorul BBC Top Gear, show pe care l-a prezentat timp de 14 ani, iar din 2002 a trecut la Channel 5, cu întreaga echipă, unde a inventat Fitfh Gear.

Printre altele, în CV-ul lui Tiff stau două curse în Formula 1 (1980, cu Unipart Racing Team) şi mai ales câteva apariţii în Cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Comentarii (3)

  • Mereu mi-au plăcut mai mult decât Top Gear.

    În primul rând pentru că testează și mașini accesibile pentru omul de rând, ceea ce foarte rar vezi la Top Gear care se axează mai mult pe supercar-uri.

    În al doilea rând pentru că nu e bășcălia ieftină de la Top Gear. În emisiunile de genul vreau să văd mașini testate și nu bășcălie de doi bani.
    28 17
  • Catalin
    FALS! Prima prezentatoare a fost Angela Rippon in '77. Tiff a venit alaturi de Clarkson si de Jon Bentley in '88 la TOP GEAR.
    Haide sa nu dezinformam.
    19 2
  • @ Moldovean
    Prietene, permite-mi sq-ti spun ca vorbesti prostii!
    Fifth Gear este o emisiune clasica cu teste auto, pe cand Top Gear este o emisiune de divertisment legata de domeniul auto. Intelegi diferenta?

    In 2002 a fost relansata Top Gear dar tot in 2002 a aparut si Fifth Gear.
    Daca te uiti la primele sezoane din Top Gear, vei vedea ca sunt exact acelasi gen ca si Fifth Gear. Apoi probabil ca s-au intrebat producatorii de la TG ce rost are sa fie 2 emisiuni aproape la fel si s-au reprofilat putin, mizand mai mult pe entertainment cu masini.

    Ideea este ca Top Gear nu trebuie luata in serios ca emisiune auto, daca te iei dupa ei, unele din cele mai bune si mai dorite masini de pe piata sunt nasoale doar pt ca nu le plac lor.

    Cat despre prezentatori, Tiff Needel este un tip foarte simpatic si se pricepe la masini, insa niciodata nu va avea carisma si umorul lui Clarkson
    8 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru