Toyota vrea să cumpere două divizii de robotică de la Google pentru dezvoltarea maşinilor autonome

de Daniel Popescu
Joi, 02.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota este în negocieri pentru achiziţionarea a două divizii de robotică de la Google pe care le să folosească pentru dezvoltarea tehnologiilor pentru maşini autonome.

La sfârşitul anului trecut, Toyota a investit 1 miliard de dolari în dezvoltarea institutului de cercetare Toyota Research Institute (TRI) care se ocupă cu tehnologii pentru maşini autonome.

La numai 6 luni distanţă, constructorul japonez intenţionează să întărească TRI prin achiziţionarea a două divizii de robotică de la compania de tehnologie Google, potrivit unor informaţii neoficiale dezvăluite de publicaţia niponă Nikkei.

Este vorba despre Boston Dynamics, o companie americană care produce roboţi, şi Schaft, companie fondată de un absolvent al Universităţii din Tokyo. Toyota a refuzat să comenteze informaţiile, însă a admis că este interesată de achiziţionarea unor companii care activează în astfel de domenii.

Urmareste Automarket
"Toyota şi Institutul de Cercetare Toyota discută cu regularitate posibile colaborări cu parteneri pentru a crea maşini mai bune şi pentru a impulsiona eforturile noastre de cercetare şi dezvoltare.
În acest moment, nu avem alte detalii de oferit despre aceste discuţii"
, precizează producătorul într-un comunicat de presă.

Informaţiile vin la numai câteva zile după ce Toyota a confirmat semnarea unui parteneriat cu serviciul de ride-sharing Uber cu scopul de a dezvolta noi aplicaţii pentru sercvicii de mobilitate.

Via Automotive News

Comentarii (2)

  • Toyota achizitioneaza echipamente robotizate cu miliarde care VW le foloseste sa plateasca amenzile manipularii si escrocheriei la drumul mare. Dar carnatii sunt AS-ul lor din maneca , probabil in timp ce Toyota colaboreaza pt tehnologii avansate, VW colaboreaza pt spatii comerciale unde sa-si vanda afumatura cu carne tocata...stiu ca doare flacai, dar .....vorba neamtului ''DAS AUTO'' :)))))))
    16 17
  • @sergiu
    Stii ca vw cheltuie cei mai multi bani pe reserch & develpoment din lume? Toyota e departe de acel buget.
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru