Un nou producător chinez aterizează în Europa. Va lansa 5 modele electrice noi până în 2025

de Tiberiu Safta
Luni, 27.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chinezii de la Zeekr urmează să ajungă oficial pe piața din Europa la finalul acestui an. Producătorul de mașini electrice spune că va lansa nu mai puțin de 5 modele electrice noi până la jumătatea deceniului.

Zeekr este un producător de mașini electrice din China, care urmează să se lanseze oficial și în Europa la sfârșitul lui 2023. Brand-ul electric premium al celor de la Geely vor lansa primul lor model, Zeekr X, un crossover electric, ce urmează să fie disponibil, în prima fază, pe piețele din Norvegia și Suedia.

Acum, constructorul asiatic anunță că va pregăti alte 5 modele electrice noi pe Bătrânul Continent până în 2025. Deocamdată, nu se cunosc foarte multe detalii despre viitoarele modele, însă știm că unul dintre acestea va fi o berlină compactă, care să fie un rival pentru Tesla Model 3.

Alături de acestea, Zeekr mai spune că, odată ce gama sa de modele electrice este mai mare, atunci va putea să producă peste 650.000 de vehicule cu zero emisii pe an. Astfel, până în 2025, Zeekr va avea nu mai puțin de 8 modele electrice în gamă.

via Carscoops

Comentarii (4)

  • Stiti expresia aia cu "Te bat peste moaca cu propriile maini, dupa ce ti le rup"? Cam asta face China. Deci noi suntem destul de batuti in cap sa ne omoram industria auto prin reguli draconice de reducere a noxelor. Aia pun in functie anual zeci de centrale pe carbune, li se rupe de planeta in mod barbar, de nu poti respira in unele zone din cauza poluarii, vin in Europa cu produse cu energie ieftina si abundenta, si ne omoara locurile de munca si bunasatarea din cauza hiperreglementarii noastre autiste. Cu tehnologia noastra pe care si-au insusit-o, cu mijloacele noastre. Ne bat cu propriile arme.
    Daca noi nu suntem cretinii planetei, atunci nu stiu cine e. Chiar si Americanii se trezesc. Ca Biden a preluat aproape toata agenda protectionista a lui Trump desi in campanie il injura pe Trump si il acuza de "izolationism".
    19 5
  • Cam da… vrem sa fim mai catolici decât Papa. Atât Italia cât si Franța se sufoca (economic vorbind), dar ei o “ard” ECO. De parca in “conducerea” UE nu sunt reprezentanți ai țărilor europene.
    Pe de alta parte nici valul asta de produse din China nu cred ca va face mare scofala. Oricât vor unii, mașinile nu pot fi de unica folosință.
    11 3
  • Dar nu te tine nimeni aici. Poti pleca in China, sa respiri aer curat acolo. Sa vezi ce bine e si ce te bucuri.
    Sau daca vrei abureli, atunci iti zice VAG ca polueaza de 40 de ori mai putin si dupa asta te intrebi de ce racesti asa des si iti revii din ce in ce mai greu.
    4 13
  • @papagal electric
    Nu mai sta cu geamul deschis în centrul vechi! Parcul auto din UE este alcătuit din 99,2% mașini ICE. Dacă te bazezi pe noi, personal îți garantez că în 2075 mă dau tot cu termica.
    9 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru