Viitoarea generaţie Mercedes-Benz GLK nu va primi o variantă AMG

de Dragoș Băltățeanu
Joi, 14.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitoarea generaţie a celui mai mic SUV din actuala gamă Mercedes-Benz nu va mai avea o variantă performantă AMG. Ipoteza a fost lansată de un oficial al divizie AMG.

Următoarea generaţie a SUV-ului Mercedes-Benz GLK este programată pentru 2015 şi va fi bazată pe platforma MRA folosită şi de modelul C-Klasse. Însă, fanii versiunilor performante cu siglă AMG vor fi dezamăgiţi. Oficialii AMG spun că viitorul GLK nu va fi oferit şi în variantă AMG. "În acest moment considerăm că nu există piaţă pentru un asemenea model", spune Tobias Moers, director de dezoltare al modelelor AMG. 

Moers a mai adăugat că situaţia s-ar putea schimba după lansarea modelului rival Porsche Macan, dar momentan şansele de a construi un GLK AMG pentru generaţia viitoare sunt foarte mici. Întrebat dacă Audi şi-a ales bine direcţia lansând o versiune RS a modelului Q3, Moers a replicat: "Nu cred că este o strategie bună, deoarece nu are suficientă putere pentru un model RS."

via worldcarfans

Comentarii (3)

  • @ Automarket
    WCF nu este cel mai exact site auto in privinta acuratetii stirilor auto . Prin urmare ar trebui sa fiti mai precauti in a mai prelua stiri de la ei . Cu privire la aceasta stire ei au zis PROBABIL nu va mai avea succesor, insa tinand cont ca cei din concurenta vor oferi modele sportive bazate pe SUV-urile lor ( ex. Audi ), sunt convins ca viitorul GLK va avea o varianta AMG .Zilele trecute ati preluat o stire tot de pe WCF in care se spunea ca Audi A3 Sedan se va fabrica in China , insa voit sau nu, cei de la WCF au omis sa spuna ca va fi construit si in Ungaria la Gyor pentru a satisface clientela din Europa .
    8 0
  • Adrian
    Urat a fost ,urat este si urat va ramane. Sper ca noul model sa fie mai frumos.
    5 10
  • Andrei
    De ce e urat,ca nu ai bani de el?Mercedes Glk e foarte ok din punctul meu de vedere
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru