Viitorul în viziunea lui Elon Musk: maşina electrică se alimentează cu energia generată gratuit de panourile solare ale casei

de Daniel Popescu
Luni, 31.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla va realiza panouri solare cu baterii integrate care vor transfera energia electrică într-un acumulator de la care ulterior îţi vei putea alimenta maşina electrică.

La jumătatea anului trecut, Tesla Motors a lansat o baterie pentru locuinţe numită Powerwall care stochează energia electrică şi elimină astfel necesitatea utilizării unei reţele electrice tradiţionale. Proiectul merge însă acum şi mai departe, la scurt timp după ce Tesla a decis să fuzioneze cu Solar City, o companie care instalează panouri solare pentru persoane fizice în Statele Unite.

Ambele companii sunt deţinute de Elon Musk, care reuşeşte acum să realizeze un produs unitar pentru generarea, stocarea şi utilizarea energiei electrice.

Numit Powerwall 2, proiectul presupune acum în prima etapă dezvoltarea şi instalarea unor panouri solare cu baterii integrate pentru case. Aceste panouri sunt de patru tipuri şi arată ca nişte panouri obişnuite, dar care sunt transparente pentru soare. Toate tipurile de panouri sunt mai durabile decât cele convenţionale, astfel că vor rezista şi în zonele cu grindină şi vânt puternic.

Urmareste Automarket
Energia electrică generată de aceste panouri va fi stocata într-o baterie cu capacitatea de 14 kWh, garantată să funcţioneze timp de cel puţin 10 ani cu un număr nelimitat de cicluri. Aceasta poate fi montată pe podea sau pe perete, în funcţie de configuraţia casei.
Energia electrică stocată în baterie poate fi apoi consumată ca atare în casă, însă pe de altă parte poate fi utilizată şi ca sursă de curent pentru maşinile electrice.

De altfel, acesta este şi obiectivul declarat al lui Musk: să ofere un singur produs prin care energia pentru utilizarea maşinii electrice să fie generată în mod gratuit printr-un sistem propriu produs integral de Tesla.

Din păcate, Tesla nu a anunţat încă preţul pentru panourile solare, ci doar că bateria Powerwall 2 va costa 5.500 de dolari. De asemenea, constructorul american nu a dezvoltat nici data de lansare a noului produs.

Via The Verge

Comentarii (3)

  • Norbert
    Panourile solare in acest caz devin tigle solare.
    5 0
  • hazard
    si daca e innorat o saptamana, ce te faci? Arzi niste combustibil fosil.
    Si inca ceva: " Tesla a decis să fuzioneze cu Solar City"..."Ambele companii sunt deţinute de Elon Musk" AAAAAAHAHAHAHAHAHAHA :)))))
    Suna frumos, de viitor, dar daca dai marketingul de cacat la o parte nu prea mai este asa de simplu si ieftin.
    3 3
  • silimarina
    @hazard Ignorantule, daca te-ai fi uitat la filmuletul de prezentare a lui Elon Musk ai fi aflat ca aceste panouri au rolul de a inlocui tigla/tabla de pe casa.El doreste prin productia in masa al acestor panouri tip tigla, sa scada pretul la un nivel apropiat de o tigla traditionala.Deci pe viitor vei avea de ales intre o tigla/tabla normala si aceste panouri care in plus iti vor furniza si curent.Si mai nou, panourile solare au o eficienta destul de buna si pe vreme nefavorabila.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru