Volkswagen admite că maşinile cu motoare diesel de 3 litri afectate de emisii au fost vândute şi în Europa

de Daniel Popescu
Vineri, 06.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Scandalul Vokswagen continuă: grupul german a recunoscut că maşinile cu motoare diesel V6 TDI de 3 litri care au software de păcălire a testelor de emisii au fost comercializate şi în Europa, nu numai în Statele Unite.

Esential 7 este numărul minim de modele din cadrul Volkswagen afectate de noul scandal de emisii
Criza VW: tot ce trebuie să știi despre scandalul Dieselgate

Autorităţile americane au dezvăluit luni că un număr suplimentar de 10.000 de maşini din cadrul grupului Volkswagen au instalat software-ul de păcălire a testelor de emisii.

Acestea erau dotate cu motoare V6 TDI de 3 litri şi erau montate pe Volkswagen Touareg, Porsche Cayenne, Audi A6 quattro, Audi A7 quattro, Audi A8/A8L şi Audi Q5.

Grupul german a confirmat pentru agenţia de presă Reuters că software-ul în cauză se află şi pe maşinile cu această motorizare vândute în Europa şi că aici ar putea fi vorba de mai mult de 10.000 de exemplare vândute.

Software-ul nu alterează nivelul de emisii.

Volkswagen
Cu toate acestea, Volkswagen insistă că software-ul respectiv nu a fost activat niciodată şi că are de fapt alte funcţii.
"Software-ul nu alterează nivelul de emisii, dar se asigură că, la startul la rece al motorului, convertorii catalitici ajung rapid la temperatura de funcţionare, iar filtrarea emisiilor are efect", precizează Volkswagen.

In schimb, autoritatea americană EPA insistă că software-ul are rolul de a controla nivelul de emisii în anumite momente, cum ar fi în cadrul testelor.

"Software-ul este un element de design care analizează temperatura, viteza, rotaţiile, schimbările de viteze sau orice alt parametru pentru a activa, întârzia sau dezactiva orice parte a sistemului de emisii", afirmă reprezentanţii EPA.

Via Reuters

Comentarii (4)

  • incep sa nu mai cred ca vw isi poate reveni. Deja nu mai poti avea incredere in nici o motorizare vw ca are parametri din acte.
    19 2
  • Ar fi mai simplu sa ne spuna ce motoare nu au probleme, daca au o astfel de motorizare.
    7 0
  • Satti ma putin. Ce ma intereseaza pe mine client ce emisii au falsificat ei ? De aia nu mai pot eu de mediu. Ma intereseaza sa fie fiabile , sa consume putin si sa fie perfromante. Aia cu mediu e treaba lor. As cumpara si acum in plin scandal un Audi. Porsche sau mai stiu eu ce model cu motorizare de 3 litri TDI. E genial motorul. Nu imi pasa de emisii !
    3 9
  • Comentariul tipic al unui meltean care se crede împăratul universului, care are impresia că e înconjurat de o bulă de şmecherie care taie legătura între el şi tot ce e în jurul lui.
    Îl doare la **** pe el de mediu şi de cei din jur care-i respiră reziduurile - el vrea "decât" o maşină puternică să moară duşmanii dar să fie "dizel" să consume puţin.
    Probabil o să-mi spună că oricum poluează şi celelalte sute de mii de maşini din trafic - de acord, dar măcar producătorii lor nu au pretins că emit de 5 ori mai puţin decât se întâmplă de fapt (până la proba contrarie).
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru