Volkswagen crede că maşinile autonome vor conduce la dispariţia SUV-urilor: "Vor arăta ca nişte dinozauri"

de Daniel Popescu
Luni, 17.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen anticipează că maşinile autonome vor conduce la reconfigurarea dramatică a designului interior, ceea ce va elimina dorinţa de a cumpăra SUV-uri pentru poziţia mai înaltă de condus.

SUV este segmentul de piaţă care înregistrează în prezent cea mai mare creştere la nivel global, iar în Europa a depăşit deja 27% din totul vânzărilor de maşini noi.

Popularitatea acestor modele va scădea însă pe măsură ce maşinile autonome îşi vor face apariţia în peisaj. Cel puţin aşa consideră oficialii constructorului Volkswagen, care afirmă că SUV-urile ar putea fi privite în viitor ca nişte veritabili dinozauri ale industriei auto, cel puţin în oraşe.

"În acest moment vedem creşterea SUV-urilor. Am găsit ceva ce atrage oamenii şi care răspunde unei întrebării pe care poate că oamenii nici nu o aveau în minte. Poate că SUV-urile vor începe să pară vechi la un moment dat, iar lumea le va arăta cu degetul şi va spune că oamenii conduc dinozauri. Nu vedem asta acum, dar cred că vom vedea vehicule mult diferite când ajungem la maşini autonome de nivelul 5 (n.r - complet autonome)", spune Klaus Bischoff, directorul executiv al departamentului de design al Volkswagen.

Urmareste Automarket
Explicaţia acestuia este relativ simplă: apariţia maşinilor complet autonome, care nu necesită atenţia şoferului la volan, va determina o schimbare radicală a designului interior al maşinilor.
Practic, se anticipează că interiorul va fi mult mai generos, astfel că poziţia înaltă pe scaun oferită de SUV-uri nu va mai avea o importanţă atât de mare.

"Noua împachetare, în care avem o nouă platformă cu rotile în colţuri, reprezintă un paradis pentru designeri. Putem muta lucrurile în jur şi este mult mai interesant", adaugă Bischoff.

Prin urmare, SUV-urile ar urma să fie utile doar pentru pasionaţii de drumeţii off-road şi mai puţin în marile oraşe.

Via Auto Express

Comentarii (3)

  • Încă un mesaj din partea vw care face parte din categoria „ete, bă, că noi ne mai gândim și la mașini și nu doar la excrocherii cu mașini”.
    Neamțul este rugat să nu ne mai explice el cum vor fi mașinile autonome din viitor pentru că noi știm de deja. Vor fi cam așa: http://newatlas.com/ssangyong-tourist-camper-van/45891/#p429059
    3 1
  • Tembelus Rex
    Nu vor disparea ....din pacate.....pai omul vrea sa se simta important, deasupra celorlalti, vrea un sentiment de siguranta, de intimidare in anumite cazuri pentru ceilalti din trafic, vrea sa forteze intrarea in banda ca de e mare , are 2 tone, aproape sau peste......e vorba de imagine dragilor.....totul tine de IMAGINE....de poti duce la o intalnire de afaceri si sa cobori dintr-un Tipo nou in detrimentul unui A6 sau A8 sau S etc....stiu sunt clase total diferite, cu adresabilitate total diferita....dar mergeti la ESENTA - IMAGINEA..........Cum e sa cobori la baza partiei din Q7 sau GLE si cum sa cobori din Vitara sau Duster, sau Stepway echipat corespunzator cu roti de iarna :) .......e cah normal in cazul celor din urma ....deci concluzionam : IMAGINEA
    11 3
  • vrei sa zici imaginea in fata prostilor,

    eu de exemplu nu as vrea sa impresionez prostii(care-s multi intr-adevar) ci pe aia inteligenti, deci prefer sa cobor dintr-o ampera sau i8 la baza partiei. ;)
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru