Volkswagen Golf, cea mai populară maşină pe pieţele majore din Europa în prima jumătate a anului. Dacia Sandero, locul 16 în top

de Daniel Popescu
Marti, 26.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen Golf este cel mai bine vândut model în principalele 5 pieţe auto din Europa în prima jumătate a anului, în timp ce Dacia Sandero ocupă poziţia a 16-a.

Volkswagen Golf continuă să fie cel mai popular model în pieţele majore din Europa şi în primele şase luni ale anului 2016, potrivit unei ample analize realizate de furnizorul de date statistice auto Jato Dynamics.

Modelul german s-a comercializat în 198.125 de exemplare în Germania, Marea Britanie, Franţa, Italia şi Spania, care cumulează 72% din vânzările totale din Europa. Golf nu are practic rival în Europa Occidentală, mai ales că următorii clasaţi sunt la mare distanţă în spate, însă lupta pentru locul 2 este una foarte echilibrată.

Renault Clio a reuşit să surclaseze Ford Fiesta şi Volkswagen Polo pentru mai puţin de 400, respectiv 1.400 de unităţi, după ce s-a vândut în 130.371 de exemplare. Doar alte 3 modele au reuşit să treacă de pragul psihologic de 100.000 de unităţi, şi anume Opel Corsa (117.000 unităţi), Peugeot 208 (108.000) şi Fiat Panda (101.000 de unităţi).

România este reprezentată în acest top de Dacia Sandero, care s-a comercializat în 74.264 de unităţi şi ocupă locul 16 în topul celor mai bine vândute modele din Europa de Vest. Evident, piaţa franceză joacă un rol decisiv în acest rezultat, întrucât Sandero este cel mai bine vândut model din Hexagon către persoane fizice, cu 26.942 unităţi.

Via Jato

Comentarii (4)

  • VW naste interes la multe capitole pt clienti : 1. fiabilitate germana dobandita 2. performante si economie 3. rafinament si ccalitate premium 4. confort si dotari moderne.
    11 15
  • hazard
    Auzi cum plesneste fierea-n hateri :). VW se vinde cel mai bine in europa AAAAAAAAAHAHAHAHA :)))
    3 2
  • @Florian
    1. Fiabilitatea în Germania e deținută de mașinile japoneze. Vezi topurile ADAC.
    2. Performanțe și economie de multe ori minciuni pe hârtie.
    3. Rafinament și calitate premium din părți. Doar lucruri să îți atragă ochii.
    4. Aici îți dau dreptate. Sunt confortabile și au dotări care te fac să le alegi, dacă nu încerci și altceva.
    Din fericire numărul mare de oferte le scade și prețul de revanzare, așa că doritorii dacă așteaptă 2-3 ani le pot cumpăra SH pe preturi de nimic.
    3 3
  • @Florian
    Nu este chiar cum susțineți dvs. Există multe date reale și verificabile care contrazic cele scrise
    1 Fiabilitate Mediu+ conform aprecierilor de specialitate, iar la unele clase la fel ca producătorii japonezi
    2 Performanță clar superioara economie în media segmentelor ( noile măsurători arată acest lucru )
    3 Rafinament superioar A+ dar nu calitate premiul.
    4 Confortabile în raport cu segmentul auto comparativ pe clasa mini, mică , compactă si medie indiferent ce încerci în aceeași clasă de preț
    5 Valoarea de ravanzre și buy back ridicată , rating A++ în perioada de uzura 1-5 ani și A+ în perioada de uzură 6-8 ani. Nu va raportați în analize doar la cultura si piață autohtonă, verificați analiza pe Europa și veți obține alt tablou.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru