Volkswagen testează o tehnologie prin care mașinile își vor căuta singure loc de parcare

de Sebastian Toma
Miercuri, 15.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a anunțat implicarea sa în proiectul V-Charge. Acesta înglobează o tehnologie care le va permite mașinilor să se parcheze singure în parcările multietajate, iar vehiculele electrice vor fi puse automat la încărcat.

Volkswagen s-a implicat în proiectul V-Charge, care promite să schimbe parcările în viitorul imediat apropiat. Acest sistem implică dezvoltarea de sisteme și tehnologii care să permită parcarea automată a mașinilor în spații dedicate pentru a ușura viața șoferilor. Proiectul V-Charge ia în vedere și mașinile electrice, care vor putea să se parcheze singure pe locurile dedicate acestora și se vor putea conecta automat la porturile de încărcare. Toate mașinile respective vor avea nevoie de sisteme care să permită navigarea în zone în care GPS-ul nu are semnal sau care nu sunt cartografiate corect, cum sunt unele parcări. În plus, toate sistemele de acest tip vor opera în baza senzorilor deja existenți sau disponibili comercial la standardele industriei auto.

Sistemul se bazează pe senzori deja utilizați în industria auto.

Obiectivul celor de la Volkswagen este să utilizeze la maximum infrastructura existentă pentru vehiculele electrice, ca să le facă pe acestea cât mai populare.

Printre propunerile proiectului se numără o funcție care să facă mașinile electrice să elibereze locurile ocupate la spațiile dedicate de încărcare după ce au atins nivelul maxim de încărcare al acumulatorului. Procedura va fi efectuată automat și fără să deranjeze utilizatorul. Mai mult decât atât, acesta nu va observa diferența, pentru că parcarea va fi efectuată automat și șoferul va fi ridicat de mașină de la ieșirea din parcare sau din alt loc prestabilit, totul prin interfața de smartphone a aplicației.

Utilizatorul își va ”chema” mașina să-l ridice la ieșirea din parcare prin aplicația dedicată de smartphone.

Urmareste Automarket
Încărcarea vehiculelor electrice va fi efectuată inductiv, pentru a scăpa de necesitatea cablurilor și a reduce complicațiile. Sistemul de încărcare inductivă are timpi mai mari decât variantele convenționale, dar nu necesită nicio conexiune între vehicul și punctul de încărcare, fiind necesar doar suportul tehnologiei la nivelul vehiculului și al parcării.

Via V-Charge

Comentarii (2)

  • cristi
    bine vw parcarea singura a puso BMW pe noul 7 acum toti copiaza
    0 3
  • @cristi
    Ai dreptate, de acum 3 ani sistemul a fost testat pe Volvo V40.
    Dar fiind vorba de Volvo, nimeni nu a auzit. Când copiază și BMW ceva, toți zic ca ei inovează... Și ca ei au descoperit roata și apa rece.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru